Haberler

Tısiad Genel Başkanı Kılıç Açıklaması

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Irak pazarının çok önemli olduğunu ve bundan sonra bu pazarda paylarının artırılması için hükümetle hareket ederek dış ticaret hacmini yükseltmeye çalışacaklarını ifade etti.

Türkiye- Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Irak pazarının çok önemli olduğunu ve bundan sonra bu pazarda paylarının artırılması için hükümetle hareket ederek dış ticaret hacmini yükseltmeye çalışacaklarını ifade etti.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ve Irak'ın aynı coğrafyada bulunmalarından kaynaklı birçok ortak noktasının olduğunu belirtti.

Hem Irak hem de Türkiye'deki iş adamlarının ortak paydada yer aldığını ifade eden Kılıç, iki ülke arasında yaklaşık 13 milyar dolar dış ticaret hacminin bulunduğunu kaydetti.

Irak'ın Türkiye'nin ticaret yaptığı 2. ülke konumunda yer aldığını aktaran Kılıç, "Irak'la dış ticaret hacminin daha da yukarılara çıkarılmasını umut ediyoruz. Önümüzdeki süreçte iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenerek, Irak ve Türkiye'deki iş adamlarının yeni iş birliği olanaklarının sağlanması gerektiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kılıç, Irak'ın sadece Türkiye'nin değil, Mersin'in de en önemli dış ticaret partnerlerinden biri olduğunu belirtti.

Mersin'deki birçok firmanın Irak ile önemli işlere imza attığını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Bizim için Irak pazarı çok önemli. Bundan sonraki süreçte bu pazardaki payımızın artması için hükümetimiz ile birlikte hareket ederek dış ticaret hacmini yükseltmeye çalışacağız. Bu bağlamda birçok prosedür önümüzü kesmekte. Bu prosedürlerin makul seviyeye çekilerek, Irak ile iş yapan iş adamlarının önünün açılması kaçınılmaz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Nevaf Kılıç Türkiye Mersin Irak Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title