Haberler

Tirmit Tezgahta

Ordu’nun yöresel ürünlerinden tirmit mantarı tezgahtaki yerini aldı.

Ordu'nun yöresel ürünlerinden tirmit mantarı tezgahtaki yerini aldı.

Ordu'da yöresel bir lezzet olan tirmit mantarı sezonu açtı. Yüksek rakımlı ilçelerde ve bol yağış alan yerlerde yetişen tirmit yaz aylarında Ordu'da sofraların vazgeçilmezi haline geliyor. Ordu'da bir haftadır etkili olan yağışlar tirmiti olumlu etkilerken, sezonun ilk tirmitleri de tezgahları süslemeye başladı. Sezonun ilk ürünleri ise 10 TL'den satılmaya başlandı. Ormanlarda doğal ortamda yetişen tirmit, sezonun ilk günlerinde yüksek fiyatına rağmen alıcı buluyor. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği tirmit, satıcıların yüzünü güldürüyor.

Altınordu ilçesi Şarkiye Mahallesi'nde seyyar olarak tirmit satıcılığı yapan Hicami Minnet, "Sezonun ilk tirmitlerini satmaya başladık. Akkuş, Aybastı, Gölköy gibi yüksek rakımlı ilçelerde köylüler bu mantarı topluyor, biz de onlardan alarak merkeze getirip satıyoruz. Şimdilerde sattığımız ormanlık alanlarda yetişen tavuk tirmiti dediğimiz mantar türü. Ancak ilerleyen zamanlarda da Ordu'nun gözde mantarı olan fındık tirmiti çıkmaya başlayacak. Sezonun ilk tirmitini biz köylülerden 8 TL'ye alıyoruz. Araya yol masrafı eklenince tezgahta 10 TL'den satılıyor" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title