Haberler

Tırmanış Duvarında Kıyasıya Mücadele

Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesi'nin, Türkiye Dağcılık Federasyonu işbirliğiyle 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında düzenlediği tırmanış yarışmaları, nefes kesen görüntülere sahne oldu.

Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesi'nin, Türkiye Dağcılık Federasyonu işbirliğiyle 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında düzenlediği tırmanış yarışmaları, nefes kesen görüntülere sahne oldu.

Nilüfer Belediyesi ve Türkiye Dağcılık Federasyonu 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası'nda Görükle Spor Parkı'nda farklı bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey, Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa Temsilcisi Nazif Makas ve çok sayıda seyircinin katıldığı yarışmalarda, heyecan doruktaydı. Nilüfer Belediyesi tarafından geçtiğimiz Mayıs ayında açılışı yapılan Tırmanış Duvarı'nda gerçekleştiren etkinlik 4 ayrı kategoride gerçekleştirildi.

Büyük Erkek, Büyük Bayan, Küçük Erkek, Küçük Bayan kategorilerinde düzenlenen müsabakalarda kıyasıya mücadele yaşandı. Sporcular bir taraftan 18,5 metrelik duvara tırmanırken, diğer bir taraftan da zamanla yarışarak parkurları izleyicilerin alkışları arasında tamamladı.

Başkan Bozbey'in sosyal medyada periscope üzerinde canlı yayınladığı etkinlikte Büyük Erkekler kategorisinde 1 dakika 41 saniyelik tırmanışla Recep Gür birinci olurken, Uğur İlerigelen ikinci, Mustafa Onur Çatan üçüncü oldu. Büyük Bayan yarışlarında da zirveye ulaşan tek isim olan Ayşe Narmanlı birinci olurken, 20 puanla Hilal Eser ikinci, 15 puanla Zerrin Sever üçüncü olmaya hak kazandı.

Tırmanış sporuna gönül veren minik sporcularda Küçük Erkekler kategorisinde de Ali Keskin birinci, Halil İbrahim Dağlar ikinci, İbrahim Efe Gür üçüncü olurken, Küçük Bayan müsabakalarında Begüm Çatan birinci, Fatmanur Dağlar ikinci, Ayşe Berrin Yılmazlar da üçündü olarak katılımcılardan yoğun alkış aldı.

"HERKES SPOR YAPMALI"

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yarışmaların sonunda sporcuları başarılarından dolayı kutladı. Sporun tüm branşlarına olanak sağlamaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Bozbey, tırmanış duvarında yarışmalar düzenleyeceklerini kaydetti. Bozbey, "Halkımızın tamamının spor yapmasını hedefliyoruz. Burası da bir spor alanı ve spor vadisi. Spor Parkı olarak ismini verdiğimiz bu alanda bir çok dalı burada yapabileceğiz. Çeşitli yarışmalarla, özellikle öğrencilerimizin katılacağı İlkbahar ve Sonbahar yarışmalarıyla da bu parkı sürekli olarak canlı tutmaya çalışacağız. Federasyonumuz ile birlikte bundan sonra yapacağımız çalışmalarla Bursa'da tek, Türkiye'de örnek alınabilecek bu tırmanma duvarında yarışmaların sürekli olarak yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa Temsilcisi Nazif Makas da tırmanış sporunun Türkiye'de yeni bir spor dalı olduğunu belirterek hedeflerinin Tokyo'da düzenlenecek 2020 Olimpiyatları'na katılmak olduğunu kaydetti.

Yarışmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sporculara ödüllerini verirken, katılımcılara ve organizasyonda görev alanlara da plaket vererek teşekkür etti. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Dağcılık Federasyonu Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Bozbey Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title