Haberler

Tırların Konaklama Yapacağı Yerlere Düzenleme

Türkiye Gümrük Bölgesi'nde karayoluyla transit eşya taşıyan araçların konaklama yapabileceği yerlere ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Türkiye Gümrük Bölgesi'nde karayoluyla transit eşya taşıyan araçların konaklama yapabileceği yerlere ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 6 ay sonra yürürlüğe girecek olan tır işlemlerine yönelik Gümrük Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğ ile karayoluyla uluslararası taşımacılıkta gümrük kontrollerinin etkinliğinin artırılması ile güvenli taşımacılık yapılabilmesine yönelik olarak Türkiye Gümrük Bölgesi'nde karayoluyla transit eşya taşıyan araçların konaklama yapabileceği yerlere ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Buna göre, Türkiye Gümrük Bölgesi'nde karayoluyla transit eşya taşıyan araçlar, sadece tebliğ ile belirlenen yerlerde konaklayabilecek.

Konaklama yerlerinde aranacak şartlar şöyle:

Gümrük Genel Tebliği'nde (Tır işlemleri) yer alan güzergahlar üzerinde yer alması

24 saat güvenlik görevlisi bulunması

Park yeri ve tesislerin etrafında güvenliği sağlayacak çevre duvarı veya tel örgü bulunması

En az HD (720p) görüntü çözünürlüğüne sahip kameralar ve geriye dönük en az 30 gün süreli görüntüleri kaydedebilen kayıt üniteleri ile 24 saat ilgili tesisin izlenebilmesi ve bakanlıkça internet veya diğer bağlantı yapıları üzerinden sistemin takip edilebilmesi

Giriş-çıkış yerleri de dahil olmak üzere yeterli aydınlatma düzeyine sahip olması

Transit eşya taşıyan araçlarının park edebilmesi için ayrılmış en az 15 araçlık park yerinin bulunması

Konaklama yeri olarak faaliyetine izin verilmiş olan yerlerin belirtilen koşulları taşımaya devam edip etmediği yılda en az 2 kez kontrol edilecek.

Konaklama yeri olarak faaliyetine izin verilmiş yerlerde gümrük işlemleri açısından herhangi bir usulsüzlük tespit edilmesi halinde, konaklama yeri izni geri alınacak ve Gümrükler Genel Müdürlüğü ile Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne bildirilecek.

Türkiye Gümrük Bölgesi'nde karayoluyla transit eşya taşıyan araçlarının, izin verilen konaklama yerleri dışındaki bir yerde konaklama yaptıklarının tespit edilmesi durumunda cezai yaptırım uygulanacak. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title