Haberler

Tirkeş'te İki Haftadır Sular Akmıyor

Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'ne bağlı 984 nüfuslu Tirkeş köyünde, Muhtarlığın Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş'ye (GEDAŞ) olan birikmiş elektrik borcunu ödeyememesinden dolayı sondaj trafosunun mühürlendiği ve köyün içme suyunun iki haftadır akmadığı...

Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'ne bağlı 984 nüfuslu Tirkeş köyünde, Muhtarlığın Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş'ye (GEDAŞ) olan birikmiş elektrik borcunu ödeyememesinden dolayı sondaj trafosunun mühürlendiği ve köyün içme suyunun iki haftadır akmadığı bildirildi.

Köy Muhtarı Çetin Karadağ, gazetecilere yaptığı açıklamada köyün 40 bin lira olan 6 aylık birikmiş elektrik borcunu ödeyemediklerini, bunun üzerine GEDAŞ'ın köye içme suyu sağlayan sondaj kuyusunun elektriğini kestiğini belirtti.

Evlerdeki çeşmelerden 30 Temmuz'dan bu yana su akmadığını, köylünün zor durumda olduğunu ifade eden Karadağ, Ramazan bayramını bile susuz geçirdiklerini belirterek şöyle dedi:

"Köylünün cebinde para yok, bu yüzden kimseden su parasını tahsil edemiyoruz. Hal böyle olunca biz de muhtarlık olarak Gedaş'a 6 aydan bu yana ödeme yapamadık. Köyün içme suyu 6 kilometre öteden temin edildiği için fazla enerji sarfiyatından elektrik faturası da biraz fazla geliyor. Borcumuz 40 bin lira oldu. GEDAŞ görevlileri 30 Temmuz tarihinde gelip sondaj kuyusunun trafosunu mühürledi. Köyümüzde 2 haftadır su yok. Bütçemizde para da yok. Çok zor durumdayız. Köylüler kuyulardan ve tulumbalardan içme ve kullanma suyu temin etmeye çalışıyor."

Muhtar Karadağ, köylerinde iki haftadır devam eden bu sorunun çözümü için yetkililerden yardım beklediklerini sözlerine ekledi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title