Haberler

Tırıvırı Kullanımı Uyarısı

Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, doğayı katlettiği gerekçesi ile, balık tutmak için kullanılan tırıvırı ya da paraşüt kullanımı konusunda vatandaşları uyardı.

Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, doğayı katlettiği gerekçesi ile, balık tutmak için kullanılan tırıvırı ya da paraşüt kullanımı konusunda vatandaşları uyardı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada tırıvırı kullanan balıkçılar ve bunu satan av malzemesi esnafı uyarıldı. Açıklamada tırıvırının zararları şu şekilde anlatıldı:

"İnce misinadan imal edilmiş olması nedeniyle su içerisindeki taş, kaya ve ağaç parçalarına takılınca kolayca kopabilmekte, kopan parçalar yıllarca suda kalıp, suda yaşayan yüzlerce canlıyı öldürerek doğal yaşama karşı büyük tehdit oluşturmaktadır. Bu haliyle tam bir doğa katili olup, aynı zamanda Amatör Balık Avcılığı ruhunu da yok etmektedir. Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak; bu tür gayri ahlaki ve doğayı ve canlıları katleden avlanma araçlarını satan ve kullananları bir kez daha uyarıyor; doğayı, çevreyi ve yaban hayatını korumak ve çocuklarımıza yaşanılabilir bir çevre bırakmak için Lütfen tırıvırı satmayın ve kullanmayın diyoruz."

Ayrıca açıklamada, 18/05/2012 tarih ve 28388 Sayılı Resmi Gazete'de ilan edilen 3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ'de " Tırıvırı - paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaklanmıştır." şeklindeki ibare de hatırlatıldı. Söz konusu

maddeye aykırı davrananların 8 yüz 57 Lira idari para cezasına çarptırılacağı da vurgulandı.

(SK)

31.08.2012 13: 08: 32

TSI

NNNN - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title