Haberler

Tirebolu'da "Örnek Fındık Bahçesi'nin" Açılışı Yapıldı

GİRESUN (AA ) Keşap Fındık Üreticileri Birliği'nin "Fındıkta Globalgap ve İyi Tarım Uygulamalı Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi'nin örnek bahçesi olan Demonstrasyon Bahçesinin açılışı yapıldı.

GİRESUN (AA ) - Keşap Fındık Üreticileri Birliği'nin "Fındıkta Globalgap ve İyi Tarım Uygulamalı Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi'nin örnek bahçesi olan Demonstrasyon Bahçesinin açılışı yapıldı.

Vali Hasan Karahan, Tirebolu ilçesinde yer alan bahçenin açılışında yaptığı konuşmada, projenin Türkiye'de ilk olmasının kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

Giresun için çok önemli bir nimet olan fındığa gerekli hürmetin gösterilmediğini ifade eden Karahan, şunları kaydetti:

"Bundan dolayı da ondan gerekli verimin azamisini değil de asgarisini aldığımızdan şikayet ederek fındıktan geçinemiyoruz diye günlük sohbetlerimizi tamamlıyoruz. Ama görülüyor ki biz fındığa gerekli özeni ve ihtimamı gösterirsek ve bununla ilgili en temel bilimsel gelişmeleri takip ederek bunları yerinde uygularsak fındık bizim için nimet olur ve gerçekten iyi bir geçim sağlamamıza vesile olur. Bu amaçla yapılan bütün faaliyetlere, bütün girişimlere biz de gönülden destek veriyoruz." - Giresun

Kaynak: AA / Yerel

Tirebolu Giresun Türkiye Keşap Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title