Haberler

Tire Süt'ten Çifte Kutlama

İzmir’in hayvancılık alanındaki ilk ve tek kooperatifi Tire Süt, Tarım Bayramı ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü, medya mensupları ve tarım sektörü temsilcileriyle kutladı.

İzmir'in hayvancılık alanındaki ilk ve tek kooperatifi Tire Süt, Tarım Bayramı ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü, medya mensupları ve tarım sektörü temsilcileriyle kutladı. İzmir Tarım Grubu ve Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, "Bugün artık dünyamızda, küresel ısınma ile birlikte tarım üretimi ve gıda giderek ömen kazanıyor. Bunu başarabilmemiz için kooperatifleşme şart. Bu yolda en büyük destekçimiz basınımız olacaktır" dedi.

Mövenpick Otelde gerçekleştirilen buluşmada çok sayıda basın mensubu hazır bulundu. Bir hoşgeldiniz konuşması yapan Başkan Eskiyörük, "Bugün ülke genelinde Çalışan Gazeteciler Günü ve Tarım Bayramı kutlanıyor.

Ülkemizin içinde olduğu koşullara baktığınızda bugün kutlama yapmak yerine, birbirimize nasıl daha fazla kenetlenebileceğimizin yollarını aramalıyız. Çünkü; Çalışan Gazeteciler Günü 10 Ocak 1961'de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gündür. Ama 12 Mart askeri darbesiyle bu yasanın içi boşaltılmış, birçok hak geri alınmıştır. Bu yüzden; en zor şartlarda dahi büyük özveriyle mesleğini icra eden basın mensuplarımız, ekonomik ve sosyal açıdan zor durumdadır. Diğer tarafa baktığımızda ise; 500 milyar dolarlık tarımsal üretim yapabilecek potansiyelimiz olmasına rağmen, yapısal sorunlarımız nedeniyle bu gücümüzün % 10'unu bile kullanamazken; üretici kriz dönemlerinde girdiği borçların faiziyle boğuşurken Tarım Bayramını kutlamak ne kadar inandırıcı olabilir? Siz değerli basın mensuplarıyla; günümüz aynı,

dertlerimiz ortak, işte bu yüzden amacımız ve gücümüz de bir olmalıdır. Tire Süt Kooperatifi'nin hızla artan marka değeri; sizlerin verdiği desteğin ne kadar büyük önem taşıdığının kanıtıdır. Bu destek ve üreticilerimizin gayretiyle Tire Süt Kooperatifi, bugün Türkiye'de kooperatifçiliğin simgesi haline geldi. Sizler de bu çalışmaların üretici için önemini duyurdunuz, sesimiz oldunuz" diye konuştu.

Gelinen süreçte; 2013'ün, Dünya Kooperatifçilik Yılı ilan edildi ve Tire Süt Kooperatifi'nin de Örnek Kırsal Kalkınma Modeli seçildiğini kaydeden Eskiyörük, şunları söyledi: "2014, Küçük Aile İşletmeciliği yılı ilan edildi.

İki yılda kooperatifimizi Sri Lanka'dan Almanya'ya, Sudan'dan Fransa'ya, Libya'dan Danimarka'ya, Hollanda'dan İtalya'ya kadar 63 ülkeden 1000'in üzerinde temsilci ziyaret etti. Diğer yandan yurtiçinden de üreticilerin akınına uğrayan kooperatifimiz, üreticilere umut ışığı oldu. Ayrıca Türkiye'nin 65 ilinde panel ve konferanslarda üreticilere, örgütlenmeyi Tire Süt modeliyle anlattık. Sizlerin bize desteği olmasaydı, her fırsatta sesimizi Türkiye'ye sizlerin aracılığıyla duyuramasaydık kısa sürede bu kadar yol kat edemezdik. Gelişmiş ülkeler, kooperatifçiliğin ve küçük aile işletmelerinin önemini artık anladı. Sizlerle ortak gayretimizle Türkiye'de de kooperatifleşmenin öneminin anlaşılacağına inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte birlikteliğimizin daha ileri boyutlara taşınacağı ümidiyle, bu onurlu mücadelede bize verdiğiniz destek için tüm üreticiler adına hepinize çok teşekkür ederim."

Konuşmaların ardından birlikte günün anısına hatıra fotoğraflı çektirildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gazeteciler Günü Türkiye İzmir Tire Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title