Haberler

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Eskiyörük Biga'da Seminer Verdi

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Çanakkale'nin Biga ilçesinde seminer verdi.

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Çanakkale'nin Biga ilçesinde seminer verdi.

Biga Ticaret Borsası tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Eskiyörük, Türkiye'de kooperatifleşmenin doğru amaçlarda kullanılmadığını belirterek, imajı zedelenen kooperatifleşmenin öneminin fark edilmesi gerektiğini söyledi.

Yaklaşık çeyrek asırdır Anadolu'yu dolaşarak kooperatifçiliğin Türkiye için hem ekonomik kalkınma hem de toplumsal barış için önemini anlatmaya çalıştığını ifade eden Eskiyörük, şöyle konuştu:

"80'li yıllarda çiftçiliğe başladığımda tarlada elimde çapa kürekle çalışırken emeğimin karşılığını alamadığımı görünce bunun tek çözümünün kooperatifleşme olduğunu kafamda planladım. Bir model yarattım ve bu model sonuç aldı. Türkiye'ye ithalat yapan değil ihracat yapan gençlerin köyünü terk etmediği, çiftçiliğin benimsendiği bir meslek olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Gıda dünya için önemli. Nüfus arttıkça tarım arazileri azaldıkça gıda sıkıntısı yaşanır hale geldi. Bu konuda Türkiye'nin güçlü olması gerekiyor. Tek çözümde kooperatifleşme ile mümkün."

Türkiye'de rastgele üretim yapıldığına işaret eden Eskiyörük, "Her çiftçi kafasına göre üretiyor. Türkiye'de maalesef çiftçinin güvencesi yok. Türkiye'nin ulusal tarım politikası oluşmadı. Deneme yanılma yöntemleri ile çok büyük kayıplar yaşanıyor. Kooperatifçilik geliştirilerek üreticiye para veren değil, para kazandıran tarım politikaları oluşturulmalı." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Türkiye Tire Biga Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title