Haberler

Tır Şoförlerinin Kapıkule'de Buruk Bayram Sevinci

Kapıkule Sınır Kapısı’nda yurt dışına çıkış yapmak için bekleyen TIR şoförleri, her bayram olduğu gibi bu bayramda da ailelerinden uzak olmanın burukluğunu yaşıyor.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda yurt dışına çıkış yapmak için bekleyen TIR şoförleri, her bayram olduğu gibi bu bayramda da ailelerinden uzak olmanın burukluğunu yaşıyor.

Trakya Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı'nda oluşan 3 kilometrelik TIR kuyruğunda yurt dışına çıkış yapmayı bekleyen TIR şoförleri, bayramı yine ailelerinden uzakta, yollarda karşıladı. TIR şoförleri, yol arkadaşları, meslektaşları ile bayramlaşıp birlikte kahvaltı yaptı. Ailelerini telefonla arayarak bayramlaşan TIR şoförleri, bu bayramı da buruk geçirdi.

"HER BAYRAM AİLEDEN UZAK KALMAK KÖTÜ BİR DUYGU"

TIR şoförü Halil Şener, her bayram olduğu gibi bu bayramda da ailesinden uzak olduğunu belirterek, "Bayramları genelde dışarıda geçiriyoruz. Ramazan bayramında Türkiye'deydim ama eve gidemedim. Şimdi de yolculuk İngiltere'ye. Dört çocuğum var. Her bayram onlardan ayrı kalmak kötü bir duygu, kızım sabah telefonda ağlıyordu" dedi.

TIR şoförü İbrahim Şamat da, yollarda, ailelerinden uzakta ekmek davası için uğraştıklarını ifade ederek, "Tabi ki ailemizi özlüyoruz ama bu işi de birilerinin yapması gerekiyor. Bu görev bize düşüyor. İngiltere'ye gidiyorum. Bir oğlum var ve sürekli ailemizden uzaktayız. Buruk bir bayram yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

"EKMEK PARASI, MECBUR YOLA ÇIKMAK GEREKİYOR"

Almanya, Hollanda ve Belçika'ya yük götürdüğünü söyleyen TIR şoförü Sebahattin Altıparmak da, 6-7 yıldır ailesinden uzakta bayram geçirdiğini dile getirerek "Her bayram yakınlarımızı telefonla arayarak bayramlaşıyoruz. Bu meslekte böyle, diğer TIR'cı arkadaşlarla yollarda beraberiz, yol arkadaşıyız, birlikte bayramlaşıyoruz. Çocuklarımdan bayramlarda uzakta kalmak zor geliyor ama ekmek parası ve mecbur yola çıkmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

"EKMEK KAVGAMIZ, BİZ GİTMEZSEK EKMEK OLMAZ"

Almanya, İngiltere ve Belçika'ya yolculuk yapacağını söyleyen TIR şoförü Mehmet Hacıalioğlu, "36 yıldır TIR şoförüyüm. 36 yıl içerisinde zaman zaman bayramlarda evde olduğum oldu ama genelde hep dışarıdayım. Ailem yanlarında olmadığım için üzülüyor ancak ekmek kavgası, biz gitmezsek ekmek olmaz" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Trakya Bölgesi Belçika Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title