Haberler

TIR'lar Gümrükte Kaldı İhracatçı İsyanlarda

Güncelleme:

Halkalı Gümrük Kapısı'nda haftalarca bekletilen tırlara İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 yılına koyduğu hedeflere ulaşmak için vargüçleriyle çalıştıklarını ifade eden Mete "Maalesef kritik noktalardaki bazı bürokratlar 2023 hedefine ulaştırmamak için ellerinden gelen çalışmayı yapıyorlar" dedi.

GÜMRÜK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ CEVAP VERMİYOR

İhracatın neredeyse yüzde 50'sinin İstanbul'dan giden mallar olduğunu aktaran Mete " Gıda ürünleri hassas ürünlerdir. Gümrük kapılarında malların 12 gün bekletiliyor olması ihracatımızın 12 gün eksik yapılması sanayinin 12 gün eksik çalışması demektir bu malıyetin artması demektir.dedi. Bu konularda sıkıntı yaşanıldığında Gümrük Genel Müdürlüğü'nden yetkili birini bulamadıklarını belirten Mete " Gümrük Genel Müdürlüğü'nü iki kez aradık fakat telefonlarımıza çıkmıyor. Düşünsenize ayda bir gün beklettiğiniz ürün yılda 12 gün bekletiliyor demektir. Bu da ihracatçılarımızın maliyetini arttırıyor. Her ülkede analizler tahliller yapılıyor ancak bizim gümrüklerimizde maldan birkaç numune almak yerine bütün malı indiriyorlar." ifadesini kullandı.

'DÜNDEN BERİ MEMUR BEKLİYORUZ'

24 saatten beri Halkalı Gümrüğü'nde beklediklerini söyleyen Yaman Çikolata'nın sahibi Remzi Yaman " Polonya'ya sakız gönderiyoruz. TIR kırmızı hatta düştü. Yani detaylı arama yapılması gerekiyor. Hiç sorun değil baksınlar kontrol etsinler. Ancak dünden beri muayene memuru bekliyoruz. Normalde saat 08.00'de işinin başında olması gereken memur yok. Saat 12.00'de gelecekmiş. Eğer bu mal pazartesi sabahı Polonya'da markete ulaşamazsa ceza ödemek zorunda kalacağız" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Polonya Halkalı Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500

Yorumlar (2)

VahitMobil-IOS:

Yuhh böyle kuruma

0
0
yanıtYanıtla
VahitMobil-IOS:

Yuhh böyle kuruma

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title