Haberler

Tır Garajı'ndaki Cinayet Davasında Sms'ler Bozma Gerekçesi Oldu

BURSA'da, Erdal Alabaş'ı ensesinden tek kurşun ile vurarak öldürdükten 1.5 yıl sonra polis tarafından yakalanıp tutuklanan ve yargılandığı mahkemece ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 37 yaşındaki Mustafa Karakuş'a verilen cezayı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi bozdu.

BURSA'da, Erdal Alabaş'ı ensesinden tek kurşun ile vurarak öldürdükten 1.5 yıl sonra polis tarafından yakalanıp tutuklanan ve yargılandığı mahkemece ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 37 yaşındaki Mustafa Karakuş'a verilen cezayı, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi bozdu. Mahkeme, Karakuş'un Erdal Alabaş'a cep telefonuyla gönderdiği mesajlarda kadın külodu, desenli külotlu çorap, tayt, ayakkabı ve genç 'gay'lerin telefon numaralarını istediğini, Alabaş'ın ise 'bu mesajları ailesine göstereceği' yönünde cevap yazdığını hatırlattı. Mahkeme bu tehditlerin sanık için 'haksız tahrik' indirimi olarak değerlendirilmesini istedi. Bu bozma kararı üzerine Mustafa Karakuş'un yargılanmasına yeniden başlandı.

Bursa'da Çağlayan TIR Parkı'nda 2014 yılında, 28 yaşındaki Erdal Alabaş ensesinden tabancayla tek kurşunla vurulmuş olarak bulundu. Polis, Erdal Alabaş'ın cinayet şüphelisi olarak telefonla en son defalarca konuştuğu, aralarında eşcinsel ilişki olduğu iddia edilen Mustafa Karakuş'u olaydan 1.5 yıl sonra yakaladı. Tutuklanan ve suçlamaları kabul etmeyen Karakuş, yargılandığı Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçundan, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

MESAJLAR 'HAKSIZ TAHRİK' NEDENİ

Mustafa Karakuş, cezaya avukatları aracılığıyla itiraz etti. Dosyayı inceleyen İstanbul Bölge Adliyesi 1'inci Ceza Dairesi kararı sanık lehine bozdu. Mahkeme, dava dosyasında yer alan Mustafa Karakuş'un Erdal Alabaş'a ısrarla SMS gönderip 'kadın külotu, desenli külotlu çorap, tayt ile ayakkabı ve genç 'gay'lerin telefon numaralarını istediğini' hatırlattı. Mahkeme, buna karşılık Alabaş'ın, 'bu mesajları ailesine göstereceği' yönünde yanıt yazdığını, bunun da 'haksız tahrik' nedeni olarak sanığın lehine değerlendirilmesini istedi.

MESAJLARI KABUL ETMEDİ

Bunun üzerine Mustafa Karakuş'un yargılanmasına yeniden başlandı. Tutuklu bulunduğu Bandırma 2 nolu T Tipi Cezaevi'nden SEGBİS ile ifade veren Karakuş, suçlamayı ve mesajları kabul etmedi. Yargılamada hazır bulunan Erdal Alabaşın yakınları ise sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. Mahkeme duruşmayı karar verilmek üzere ertelerken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Karakuş İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title