Haberler

Tipi Nedeniyle Kayak Yapamadılar

Denizli'de kayak turizmine kazandırılması planlanan Bozdağ'a giden Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve protokol üyeleri, bölgedeki tipi nedeniyle kayak yapamadan geri döndü.

Denizli'de kayak turizmine kazandırılması planlanan Bozdağ'a giden Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve protokol üyeleri, bölgedeki tipi nedeniyle kayak yapamadan geri döndü.

Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesine 18 kilometre uzaklıktaki 2 bin 400 rakımlı Bozdağ'ın kayak turizmine kazandırılması için başlatılan çalışmaları hızlandıran Denizli Valisi Demir, incelemelerde bulunmak üzere protokol üyeleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte Bozdağ Kayak Merkezi'ne gitti.

Vali Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile birlikte bölgede incelemeler yaptı.

Bölgenin turizm bölgesi ilan edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurduklarını kaydeden Vali Demir, Bozdağ'ın 3-4 ay içerisinde turizm bölgesi ilan edileceğini, kent merkezinde güneş varken bölgede 1,5 metrelik karın olduğunu kaydetti. Bozdağ'da çok iyi bir potansiyelin olduğunu vurgulayan Demir,

"Ege Bölgesi'nin en yoğun kar düşen bölgesi olan Bozdağ, bölgenin en iyi kayak merkezi olacak. Yapılan ölçümlerde bölgede 4 ay boyunca kayak yapılabilecek" diye konuştu.

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci ise Bozdağ'a yatırım yapılacağını buranın çok önemli bir kayak merkezi haline getirileceğini söyledi.

-Zor anlar yaşadılar-

Öte yandan sporcularla birlikte kayak yapmak isteyen Vali Demir ve beraberindekiler Bozdağ'daki tipi nedeniyle kayak yapamadan geri dönmek zorunda kaldı.

Bozdağ'a çıkmak isteyen birçok vatandaş da kar ve tipiden dolayı yolda ilerleyemeyince araçlarıyla geri döndü.

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title