Haberler

Tıp Öğrencileri Siyahlara Büründü, Mum Yakıp İsyan Etti

İzmir'de, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ile hastane çalışanları, Özgecan'ın öldürülmesini siyah giysileriyle protesto etti. Hastane bahçesinde açıklama yapıp 'Özgecan isyanımızdır' diye bağıran kadınlara, vatandaşlardan da destek geldi. Bazı kadınlar bu sırada ağlayıp, protestoya katılan kız öğrencilere sarıldı.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, öldürüldükten sonra yakılmasına, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ile hastane çalışanlarından da tepki geldi. Hastane bahçesindeki kütüphane içerisinde toplanan yaklaşık 500 kişi, bina girişine kadar yürüdü. Özgecan'ın ölümünü protesto etmek için siyah giyinen protestocu öğrenciler, sık sık 'Özgecan isyanımızdır', ' Türkiye kadına cehennem oldu', 'Özgecan'ın hesabı sorulacak', 'Kadınlar artık susmayacak', 'Bugün Özgecan yarın hepimiz' sloganları attı. Hastanede bulunan vatandaşlardan da protestoya büyük destek geldi. Burada konuşan Türk Tabipler Birliği Merkez Yönetim kurul üyesi Fatih Sürenkök, cezalar yerine bu şiddeti doğuran nedenlerin bulunup ortadan kaldırılmasını, yöneticilerin de bir kadından doğdukları bilincinde olmaları gerektiğini söyledi.

AĞLAYARAK SARILIP ÖPTÜ

Basın açıklamasının ardından Özgecan'ı anmak için mum yakan siyah giyinmiş kızlara sarılıp ağlayan vatandaşlardan Gülseren Akça "Amaç burada kızlara, ailelere korku salmak. Okutmamak için direniyorlar, bütün dertleri o. 'Bak kızını okutursan böyle olur sonları' demek istiyorlar. Burada direniyoruz, çoğalın çocuklar" dedi.

Tıp fakültesi öğrencilerinden İrem Yıldız, " Türkiye'de yaşayan kadın olarak hepimizin canı yandı. İlk değil bu acı olay ama son bulmasını umut ediyorum"diye konuştu.

Selin Alaybeyoğlu "Mücadelemizden asla pes etmeyeceğiz. İleride kadın ve erkeğin eşit olduğu bir Türkiye istiyorum" derken, Özgecan gibi Tarsuslu olan ancak İzmir'de üniversite eğitim alan Cansel Damar ise şöyle konuştu:

"Tarsusluyum, çok üzülüyorum. Özgecan bizim kadar şanslı değil. Hepimiz her gün bir yerde tacize maruz kalıyoruz, onun başına bunlar geldi. Artık kimse sesini çıkarmıyor yaşadıklarına. Çıkaranlara da yargıda başlarına ne geldiği belli. Bu olayların yaşanmamasını dilerim ama çok gerçekçi olacağına inanmıyorum. Ama Özgecan umarım bazılarına ders olur."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Türkiye Mersin İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title