Haberler

Tıp Bayramı Programı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugüne kadar elde ettiğimiz hiçbir kazanım bize altın tepside sunulmadı. Türkiye olarak ne yaptıysak, neleri başardıysak sabotajlara, engelleme girişimlerine, tehditlere rağmen gerçekleştirdik. Attığımız her adımda paradan para kazanmaya alışmış, krizden, kaostan ve kandan beslenen asalakların direnişiyle karşılaştık" dedi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Tıp Bayramı programında yaptığı konuşmada, 2002'de 481 olan 112 acil sağlık istasyon sayısının 2 bin 401'e, 618 olan ambulans sayısının ise 4 bin 815'e yükseldiğini belirtti.

Türkiye'de ilk defa kendi dönemlerinde sağlık dünyasının helikopter ve uçak ambulans, kar paletli ambulans ve motosikletli acil müdahale ekipleriyle tanıştığını ifade eden Erdoğan, bugün 17 helikopter ambulans, üç uçak ambulans, 285 kar paletli ambulans ve 60 motosikletli acil müdahale ekibiyle hastalara ulaşıldığını söyledi.

2002'den bu yana hastanelerdeki MR, ultrason ve bilgisayarlı tomografi cihazı sayılarının arttığını belirten Erdoğan Genel Sağlık Sigortası'nın (GSS) uygulanmaya başlamasıyla da herkesin sosyal güvenlik şemsiyesi altına alındığını kaydetti. Erdoğan, GSS ile "Her doğan genel sağlık sigortasıyla doğar" prensibini getirdiklerini belirterek "Dünyada ne böyle kapsamlı ve vicdanlı bir sağlık sigortası sistemine ne de böyle yaygın ve ücretsiz sağlık hizmetine rastlayamazsınız, Amerika da dahil. Başaramadılar ama biz başardık." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Sultanahmet'te kıldığı bir cuma namazının ardından bir grup turistle Türkiye'deki sağlık reformuna ilişkin diyaloğunu da şöyle anlattı:

"Dediler ki 'Siz bu sağlık reformunu nasıl yaptınız? 'Ayak üstünde bu iş 5 dakikada anlatılabilecek gibi değil. Kararımızı aldık yaptık.' dedim. 'Sayın Obama'ya anlatın da O da Amerika'da yapsın' dediler. Benim de Amerika seyahatim sayın Obama ile görüşmem vardı. 'Gidince anlatırım' dedim. Anlattık fakat yine de muvaffak olamadı. Tabii kararlılık çok önemli bir şey, arkadaşlarınızın bu işe inanması çok önemli bir şey."

Artık hastanelerin sadece yurt içindeki vatandaşlara hizmet vermediğini, her yıl on binlerce yabancı hastanın şifasını aramak için Türkiye'ye geldiğini belirten Erdoğan, "Şu mutluluğa bak. Eskiden buradan Cleveland'a gidiyorlardı, biliyorsunuz. Fazla değil, çok yakın bir zamanda beyin gücü ülkeme dönmek suretiyle hele hele bu şehir hastanelerimiz de şöyle tam otursun aynen oraya gider gibi herkes dünyanın değişik yerlerinden buraya gelecekler." dedi.

"Aşkım gerçekleşti"

Türk doktorların hem teknik olarak hem de beyin gücüyle yurt dışındaki doktorlardan geri olmadığını dile getiren Erdoğan şunları kaydetti:

"Ama bir de dışarıda olan kardeşlerim var. Onlar da inşallah kendi ülkelerine dönecekler ve burada verecekleri hizmetlerle inanıyorum tüm dünyadan buraya gelen hastalarımız olacak. Şu anda on binlerce var. Yakın coğrafya buraya akıyor. Hatta hatta İskandinav ülkeleri buraya akıyor. Bu noktadayız. 15-20 yıl öncesine kadar insanların çok basit ameliyatlar için yurt dışına gittiği bir ülkeden, bugün dünyaya hizmet veren bir yere ulaştık. Kolay değil. İnşallah hizmete almaya başladığımız şehir hastaneleriyle ülkemizi sağlık alanında farklı bir lige taşıyoruz. Şehir hastanelerimizle Türkiye sağlık alanında başkalarını takip eden değil, standart belirleyen öncü bir ülke seviyesine çıkıyor. Hele hele şu Mersin'in açılışını yaptık. O gün 'Rabbim sana hamdolsun' dedim. Aşkım gerçekleşti. Bu, benim için Başbakan olduğum zaman bir hedefti, derdimdi, aşkımdı. Uzun zaman aldı ama sonunda 14 sene sonra ilk eser ortaya çıktı. Mersin Şehir Hastanesi ve aynı şekilde Yozgat Şehir Hastanesi."

Erdoğan, şu anda 20 şehir hastanesinin inşaatının devam ettiğini, halen ihale süreci devam eden iki, Yüksek Planlama Kurulu onayında dört ve fizibilite çalışmaları süren iki proje daha bulunduğunu söyledi.

Asıl hedefin 30 büyük şehrin hepsinde birer şehir hastanesi yapılması olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bu olacak, bunun yanında da bazı illerde de bunu yapacağız. Böylece toplamda planlananlarla birlikte 41 bin yatağa, 30 milyar lira yatırım tutarına sahip 29 şehir hastanesini 2019 yılına kadar hizmete almış olacağız." ifadelerini kullandı.

"Başarı zahmet, sabır ve cesaretin meyvesidir"

Bu yatırımlarla Türkiye'yi dünyanın en ileri 5 sağlık turizmi merkezinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini anlatan Erdoğan, başta Sağlık Bakanı Recep Akdağ olmak üzere bu büyük reformda emeği geçen tüm bakanları tebrik etti.

Erdoğan, Akdağ'ın sağlık reformunun ikinci aşamasını da başarıyla tamamlayacağına inandığını belirterek, şunları söyledi:

"Tarihimizin bize öğrettiği şudur, çok anlamlıdır. Denizin dibinden inci çıkarmak isteyen, vurgun yemeyi göze almalıdır. Başarı, zahmet, sabır ve cesaretin meyvesidir. Onlar olmadan başarı olmaz. Bugüne kadar elde ettiğimiz hiçbir kazanım bize altın tepside sunulmadı. Türkiye olarak ne yaptıysak, neleri başardıysak sabotajlara, engelleme girişimlerine, tehditlere rağmen gerçekleştirdik. Attığımız her adımda paradan para kazanmaya alışmış, krizden, kaostan ve kandan beslenen asalakların direnişiyle karşılaştık. Mevcut sistemde köşe başlarını tutmuş, milletin iradesine ortak olan, halktan almadığı yetkiyi kullanan vesayet odaklarıyla mücadele ettik. Köken, mezhep, kimlik istismarı yaparak Türkiye düşmanı çevrelere taşeronluğa soyunan terör örgütlerine karşı mücadele verdik. İnsanımıza tepeden bakan, ona 'makarnacı, kömürcü, göbeğini kaşıyan adam' diyerek hakir gören bir anlayışla çarpışarak buralara geldik."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Tıp Bayramı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title