Haberler

Timsah Arena Gelirleri Bursaspor'a

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan 45 bin kişilik stadyumun gelirlerinin tamamının 10 yıl boyunca aylık 60 bin TL bedelle Bursaspor'a devredilmesine ilişkin meclis kararı, ocak ayı olağan toplantıda alındı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan 45 bin kişilik stadyumun gelirlerinin tamamının 10 yıl boyunca aylık 60 bin TL bedelle Bursaspor'a devredilmesine ilişkin meclis kararı, ocak ayı olağan toplantıda alındı. Bursaspor'un Bursa'nın en önemli markası olduğunu belirten ve kulübün Zambiyalı oyuncu Mbesuma'nın bonservis bedelinin geç ödenmesi nedeniyle UEFA'dan 100 bin Euro para cezasına çarptırıldığını hatırlatan Başkan Altepe, yapılan tahsisle birlikte alınan cezanın da absorbe edileceğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin ocak ayı olağan meclis toplantısı, Çarşamba'daki İl Özel İdaresi binasında yapıldı. Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi tarafından Acemler'de yapılan 45 bin kişilik stadyumun tüm gelirlerinin olduğu gibi Bursaspor'a bırakılmasına yönelik Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye yetki verildi. Yetkilendirme, mecliste grubu bulunan tüm partilerin oybirliğiyle yapıldı.

BAŞKAN ALTEPE: HAYIRLI OLSUN

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, alınan kararın hayırlı olması dileğinde bulundu. Bursaspor'un şehrin en önemli markası olduğunu ve kamu yararına faaliyet gösterdiğini kaydeden Başkan Altepe, kulüple belediye arasında yapılacak sözleşme sonrasında uygulamanın yürürlüğe gireceğini ifade etti. Bursaspor'un Zambiyalı oyuncu Mbesuma'nın bonservis bedelinin geç ödenmesi nedeniyle Avrupa kupalarından 1 yıl men ve 100 bin Euro para cezası aldığını hatırlatan Başkan Altepe, "Kulüp hesaplarını düzeltmezse, bir kez daha ceza alacak ve durum iyice kötüye gidecek. Eğer düzeltirse, ceza belki de kalkacak" dedi.

KONYA VE KAYSERİ ÖRNEKLERİ İNCELENDİ

Stadyumun Bursaspor'a devredilmesine ilişkin Konya ve Kayseri örneklerini incelediklerini, kiralamanın nasıl yapılabildiğini detaylarıyla tespit ettiklerini belirten Başkan Altepe, Bursaspor için en uygun kira bedelini belirlediklerini kaydetti. Kiralamanın kulübe aylık 60 bin TL bedelle 10 yıl boyunca yapıldığını kiralandığını vurgulayan Başkan Altepe şunları söyledi: "Tüm işletmeleri ticarethaneleriyle birlikte kulübe devretmiş bulunuyoruz. Açılışı da belediye olarak inşallah biz yapacağız."

AÇILIŞ MAÇINA BARCELONA GELİYOR

Başkan Altepe, meclis toplantısında, 45 bin kişilik stadyumun açılış maçı için Barcelona futbol takımının getirilmesinin düşünüldüğünü de açıkladı. Durumun kesinlik kazanmadığını, fakat yüksek ihtimal taşıdığını belirten Başkan Altepe, açılış maçı için gün belirlemeye, program oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Altepe Bursaspor Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title