Haberler

TIME'ın "Yılın Kişisi" Anketinde "Sisi" Birinci Oldu

Güncelleme:

TIME dergisinin geleneksel yılın kişisi anketinde Abdülfettah El-Sisi % 26.2 ile birinci olurken Başbakan Erdoğan ikinci sırada yer aldı.

ABD'de yayınlanan haber dergisi TIME'ın "Yılın Kişisi" anketinde Başbakan Tayyip Erdoğan ile Mısır'da Muhammed Mursi'yi deviren darbenin liderliğini yapan Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi'yi karşı karşıya getirmişti. TIME anketindeki kıran kırana rekabet bitti, oylama kapandı.

Başbakan Erdoğan, Sisi ve Miley Cyrus arasında geçen rekabetin kazananı son 3 günde farkı giderek açan Abdülfettah El Sisi oldu.

İşte oylamanın sonuçları:

1) Abdülfettah El-Sisi: % 26.2
2) Recep Tayyip Erdoğan: % 20.8
3) Miley Cyrus: % 16.3

11 ARALIK'TA AÇIKLANACAK

Erdoğan ve Sisi arasındaki ikili oylamada da Sisi oyların yüzde 54'ünü alarak galip geldi. Yılın kişisinin kim olduğu 11 Aralık'ta açıklanacak.

HÜKÜMETTEN TEPKİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Twitter'dan TIME'ı eleştirmişti. Çelik tweet'lerinde, "Akıl tutulması yeni küresel dalga. Demokrasiyi bir darbe rejimiyle aynı kategoriye koymak anket değil kara propagandadır. TIME kara propaganda aracı olarak bir anketi kullanmaktadır, Esad rejiminin propaganda makinesi bile bunu düşünememiştir. Başbakanımızı TIME'da Sisi'nin karşısına koymak 'Türkiye Avrupa'dan ayrılıyor' ve 'Türkiye'nin ekseni kayıyor' tartışmaları gibi operasyonun bir başka adımıdır" ifadelerini kullanmıştı.

"DEMOKRASİ MÜNAFIKLIĞI"

Avrupa Birliği Bakanı Bağış ise tepki çeken anketle ilgili şu ifadelere yer vermişti: "Türkiye'nin 'ekseni kayıyor' diyenlerin şirazesi kaymış' TIME'ın diktatör Sisi ve Erdoğan'ı kıyaslaması demokrasi münafıklığıdır."

 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Miley Cyrus Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title