Haberler

Timav Genel Başkanı Öksüz Açıklaması

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, "İstanbul Bakırköy'de yürüyüş yapan bir grubun, Emek ve Dayanışma Günü'nde 'İmam hatipler kapatılsın' pankartıyla meydanlara çıkmaları, ne emekle ne alın terinin kutsallığıyla ne de dayanışmayla bağdaşmayan, haddi aşan çirkin bir olaydır.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, "İstanbul Bakırköy'de yürüyüş yapan bir grubun, Emek ve Dayanışma Günü'nde 'İmam hatipler kapatılsın' pankartıyla meydanlara çıkmaları, ne emekle ne alın terinin kutsallığıyla ne de dayanışmayla bağdaşmayan, haddi aşan çirkin bir olaydır." değerlendirmesini yaptı.

Öksüz, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, toplumun bazı kesimlerinin emek ve alın terine el uzatacak, dayanışma ruhunu çatışmaya dönüştürecek girişimlerini üzülerek takip ettiklerini belirtti.

Bayram ve dayanışma ruhuyla idrak edilmesi gereken günler ve organizasyonlarda dahi toplumu ötekileştirmeye çalışan bir kesim olduğunu ifade eden Öksüz, insanları kin ve nefrete davet eden, sevgi ve hoşgörüden uzak bir dünya görüşünü benimseyen bu kesimlerin buldukları her fırsatta adeta huzursuzluk çıkarmayı kendilerine görev edindiğini bildirdi.

Bu kişilerin bir yandan da inançlara farklı şekillerle saldırıda bulunabildiğini aktaran Öksüz, şunları kaydetti:

"Son olarak İstanbul Bakırköy'de yürüyüş yapan bir grubun Emek ve Dayanışma Günü'nde 'İmam hatipler kapatılsın' pankartıyla meydanlara çıkmaları, ne emekle ne alın terinin kutsallığıyla ne de dayanışmayla bağdaşmayan, haddi aşan çirkin bir olaydır. İmam hatip okulları milletimizin milyonlarca evladına eğitim yuvası olmuş, halen milyonları aşan öğrenci sayıları ile halkımızın büyük teveccühüne mazhar olmuş kurumlardır. Tarih boyunca defalarca saldırılara, engellemelere ve kapatılma girişimlerine rağmen İmam Hatip Okulları, milletin himayesinde varlığını sürdürmüş, vatanına, milletine ve insanlığa hizmet etme yolunda milyonlarca nesil yetiştirmiştir. Hamisi millet olan imam hatipleri, bu pankartı taşıyanların ağababaları dahi kapatamazken niyet ve yaptıkları milletçe çok iyi bilinen üç beş çapulcunun açmış olduğu pankart veya attıkları 3-5 slogan bizleri asla yaralayamayacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Bakırköy İstanbul 1 Mayıs Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title