Haberler

Tim Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ev sahipliğinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ev sahipliğinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Işık, "Bu ülke için bilgi üretmelerini beklediğimiz akademisyenlerin, teröre, teröristlere göz kırptıklarına şahit olduk. Sayın Kılıçdaroğlu'nun CHP kongresinde gösterdiği tavır ve yaptığı açıklamalar, bunun bir başka örneği oldu" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık toplantının açılışında yaptığı konuşmasına dün kalp krizi geçirerek vefat eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç'a, eşine, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileyerek başladı.

Türkiye'yi dünyada en fazla dış temsilciliği bulunan 7'nci ülke durumuna çıkardıklarını belirten Bakan Fikri Işık, "İstedik ki Türk girişimcisi Afrika'nın, Latin Amerika'nın her köşesine gittiğinde, orada Türkiye Cumhuriyeti bayrağını görebilsin, Türkiye Cumhuriyeti büyükelçisini ve konsolosunu yanında bulabilsin. Serbest ticaret anlaşması yaptığımız ülke veya ülke grubu sayısını 23'e ulaştırdık. THY, dünyada en çok noktaya uçuş yapan havayolu şirketi haline gelerek küresel markamız oldu. Seyahat etmeyi kolaylaştırmak için vize muafiyeti uygulamalarını yaygınlaştırdık. İnşallah, bu yıl, en büyük ihracat pazarımız olan AB ile vize muafiyetinin gerçekleşecek olması, en çok da ihracatçılarımız için önemli bir gelişme olacak" dedi.

Işık, sanayicilerin birbirine rahat ulaşabilmesi amacıyla kurulan ve Türkiye'de kim, nerede, ne üretiyor gibi bilgileri bir araya getiren Lonca portalının bugüne kadar 200 binden fazla tıklama olduğu bilgisini vererek, "Türkiye'deki akredite test ve muayene hizmeti veren laboratuarlara ulaşılmasını sağlayacak portalı da devreye aldık.İki ay içerisinde de akredite olmayan laboratuvarları da web ortamına taşıyacağız" dedi.

Destek olmayanların en azından köstek olmaması gerektiğine dikkat çeken Işık, "Akademisyenlerin bildirisinde bunun kötü bir örneğini yaşadık. Bu ülke için bilgi üretmelerini beklediğimiz akademisyenlerin, teröre, teröristlere göz kırptıklarına şahit olduk. Sayın Kılıçdaroğlu'nun CHP kongresinde gösterdiği tavır ve yaptığı açıklamalar, bunun bir başka örneği oldu. Bir siyasi parti lideri için, kongre konuşmaları çok değerlidir. Kongre konuşmaları, ülkenizle ilgili vizyonunuzu, programınızı, düşüncelerinizi paylaşmak için tüm gözlerin size çevrildiği bir andır. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu, bu önemli zamanını Sayın Cumhurbaşkanımıza ağır hakaretler etmekle geçirdi. Açıkçası buna şaşırmadım, çünkü dünyanın her yerinde, fikri ve düşüncesi olmayanların sığınağı yalan, iftira ve hakaret olmuştur. Eskilerin çok güzel bir sözü vardır, 'Üslub-u lisan ayniyle insan.' Kişinin konuşurken kullandığı üslup, o kişinin kalitesini de ortaya koyar" şeklinde konuştu.

Bir müjde de veren Bakan Işık, "2016 yılının sonunda, elektronik altyapımız hazır hale geldiğinde sadece Bakanlığımızda, Maliye Bakanlığı'nın 'ıslak imza ile alınmalıdır' dediği evrakları elden teslim edeceksiniz veya ıslak imza ile vereceksiniz. Onun dışında şuandaki evrakların neredeyse yüzde 60'ından vazgeçiyoruz" deyince katılımcılardan büyük alkış aldı.

Diğer kurumlardan kendilerinin alabileceği evraklarla ilgili de 16 tane Bakanlık ve kurumla protokol imzaladıklarını belirten Işık, "Alınması mecburi evrakların da elektronik ortamda, elektronik imza ile alınacağını belirten Işık, bununla ilgili elektronik altyapının da 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacağını, o saatten sonra da Sanayi Bakanlığı'nın evrakların getirilip götürüldüğü bir Bakanlık olmayacağını açıkladı.

Program daha sonra basına kapalı olarak devam etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kemal Kılıçdaroğlu Mehmet Büyükekşi Koç Holding Fikri Işık Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title