Haberler

Tillo İlçesinde Ada Çayı Üretilecek

Orman Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü tarafından, ‘Siirt Ada Çayı Tür Koruma Eylem Planı’ programı tanıtıldı.

Orman Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü tarafından, ' Siirt Ada Çayı Tür Koruma Eylem Planı' programı tanıtıldı. Bir otelin konferans salonunda düzenlene toplantıya Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, Dicle Üniversitesi Biyoloji bölümü Başkanı Prof. Dr. Selçuk Ertekin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Daire Başkanı Cihangir Altun ve Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu katıldı. Toplantıda, Tillo ilçesine bağlı Sinep köyünde salvaia siirtica adlı bitkinin bulunduğunu açıklayan Dicle Üniversitesi Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Selçuk Ertekin, köyde Mayıs ve Haziran aylarında çiçek açan meşeliklerin ada çayı olarak kullanılabileceği ve bu projenin Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından kabul edildiğini açıkladı. Açıklamada, bulunan bitkinin sağlık açısından büyük bir faydasının olduğunu dile getiren Ertekin, "Siirt'in kuzeydoğusundaki Tillo ilçesi Sinep köyü çevresinde yetişen Ada çayı nesli tehlike altında olan lokal endemik bir bitki türüdür. Siirt Adaçayı Mayıs ayı ortalarından Haziran ayı ortalarına kadar çiçeklenir. Meşelikler ve bıttım (yabani fıstık türü) ağaçları gibi habitatları tercih eder. bin 470 ile bin 550 metre yükseltilerde yaşam alanını oluşturur. Siirt ada çayının 700 bireye sahip tek bir popülasyonu bulunmaktadır. Bunlardan yaklaşık 500 bireyi çiçekli, 200 bireyi ise genç bitkidir" dedi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dicle Üniversitesi Cihangir Tillo Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title