Haberler

Tikrit Hayalet Şehir Oldu.... Dha Bölgeyi Görüntüledi... -1

Tikrit hayalet şehir oldu.

Tikrit hayalet şehir oldu.... DHA bölgeyi görüntüledi...

Düzenlenen askeri opersyonlar sonucu IŞİD'ten tamamen arındırılan Irak'ın Selahattin il merkezi Tikrit'in kurtarılmasından sonra DHA muhabiri Ahmet Haşim Muhtaroğlu, bölgeye giderek yaşananları görüntüledi. Tikrit yaşanan olaylar sonucu neredeyse harabaye dönmüş durumda.

Bölgeyi kontrolü altına alan güvenlik güçleri Tikrit şehir merkezinde sevinç gösterileri yapıyor. Tikrit'in kurtarılmasından sonra üst düzey bazı güvenlik güçleri komutanları da bölgeye giederek durum değerlendirmesi yapıyor. Haziran 2014'ten beri terör örgütü IŞİD'in kontrolünde bulunan Tikrit kentinin kontrolü şimdi güvenlik güçlerinde. Terör ve çatışma yorgunu Tikrit, bir hayalet ve yıkım kentini andırıyor. Yeni kurtarılan Tikrit'e giriş ve çıkışlar ise batı ve güney cephelerinden, bir çölün uzun süren yolculukla kat edilmesinden sonra gerçekleşebiliyor.

DHA kamerası Saddam Hüseyin tarafından yapılan başkanlık sarayları bölgesini de görüntüledi. Nerdeyse tamamen kontrol altına alınan Tikrit'in sakinlerinden ise şehirde eser yok.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Haşim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title