Haberler

Tıkalı Damarı Çifte Balonla Açıldı

Konya'da 53 yaşındaki Atilla Kalaycı, kalp krizi şüphesiyle kaldırıldığı hastanede el bileğinden yapılan anjiyo ile tıkalı olan damarları çifte balonla açılarak tedavi edildi.

Konya'da 53 yaşındaki Atilla Kalaycı, kalp krizi şüphesiyle kaldırıldığı hastanede el bileğinden yapılan anjiyo ile tıkalı olan damarları çifte balonla açılarak tedavi edildi.

2007 yılında açık kalp ameliyatı olan Atilla Kalaycı, yaklaşık 1.5 ay önce omzundaki ağrı nedeniyle kalp krizi şüphesiyle Özel Farabi Hastanesi'nin acil servisine geldi. Doktorlar, el bileğinden yaptıkları anjiyo ile krize neden olan tıkalı damarı açtı. Ancak yapılan incelemede başka bir damarda daha ciddi oranda daralma olduğu görülünce geçen 19 Kasım'da Kalaycı'ya yeniden operasyon yapıldı.

'KİSSİNG BALOON' TEKNİĞİ

Anjiyonun nasıl yapıldığını anlatan hastanenin Kardiyoloji Uzmanı Dr. Seyhan Özyıldırım, şunları söyledi:

"Hastamızın acil olarak el bileğinden tıkalı olan damarımızı açtık. Fakat diğer damarda da ciddi darlık olduğu tespit edildi. Bu damarı açmayı planladık. Bu damarın özelliği şudur; damarın ikiye ayrıldığı noktada, çatalın ağzı gibi düşünebileceğimiz nokta ciddi bir daralma vardı. Bu nedenle tekrardan kriz geçirme söz konusuydu. Hastamız için balon stent işlemi planladık. Bu tür vakalarda genellikle kasıktan girilerek damar açılmaya çalışılır. Biz her zaman kullandığımız, hastalarımız için konforlu olduğunu düşündüğümüz el bileğini tercih ettik ve el bileğinden tıp dilinde 'kissing balloon' öpüşen balon tekniğini uyguladık. İki balonun aynı anda damar içinde şişirilmesini sağladık. Bu işlemin bilekten yapılması oldukça nadir olmasına rağmen bu işlemi gerçekleştirdik."

'ŞİMDİ RAHATIM'

Sağlığına kavuştuğunu ve taburcu olacağını belirten Atilla Kalaycı da şunları anlattı:

"2007 yılında açık kalp ameliyatı geçirdim. Ekim ayının 17'sinde sabah saatlerinde omzumda bir ağrı oldu. Ama önemsemedim. Ancak ağrım geçtiği için hastaneye geldim. El bileğinden yapılan anjiyo sayesinde şimdi daha rahatım ve taburcu oluyorum." - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title