Haberler

Tika ve Plasnitsa Belediyesi İşbirliğiyle Mustafa Kemal Atatürk Okul Binası Yenileniyor

Makedonya’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Plasnitsa Belediyesi işbirliğinde Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu’nun hizmet kalitesinin artırılması kapsamında yenileme çalışmalarına başlandı.

Makedonya'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Plasnitsa Belediyesi işbirliğinde Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu'nun hizmet kalitesinin artırılması kapsamında yenileme çalışmalarına başlandı.

Plasnitsa Belediyesi, Batı Makedonya'nın merkezi konumunda Kırçova ve Makedonski Brod Belediyeleri arasında yer alıyor. Merkezi Plasnitsa'da olan Belediye, 54.44 kilometrekare alanda 5 köyden (Plasnica, Lisiçani, Dvorci, Preglovo, Oreovec) oluşuyor. Bir küme belediyesi olan Plasnitsa, Makedonya'da Türk bayrağının dalgalandığı ve Türkçe'nin resmi dil olarak kullanıldığı iki belediyeden biri olma özelliğini taşıyor. Bölge halkının çoğunluğunun Makedonca konuşan Pomak Türklerinden oluştuğu Belediyede, 2002 yılı nüfus sayımlarına göre bölgede yaşayan 6.000 kişinin yüzde 98.8'i kendini Türk olarak ifade etmişti.

TİKA ve MATUSİTEB işbirliğinde, Türkçe kurslarının gerçekleştirildiği Plasnitsa Belediyesi bünyesinde yer alan Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu binasının kapsamlı tadilatı hususunda Plasnitsa Belediye Başkanı İsmail Yaovski tarafından TİKA Makedonya Koordinatörlüğü'ne iletilen talep doğrultusunda çalışmalara başlandı. Yerinde yapılan gözlem ve incelemeler sonucunda mevcut binanın eğitim için son derece elverişsiz olduğu, bölge halkının kendi imkanlarıyla inşaatını 22 sene önce tamamladığı okulun geçen yıllar içerisinde herhangi bir tadilattan geçmediği tespit edildi. Bu kapsamda, gerekli çalışmaların yürütülmesi amacıyla Plasnitsa Belediyesi ile ÜSKÜP Program Koordinasyon Ofisi arasında imzalanan protokol ile Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nun hizmet kalitesinin artırılması amaçlanıyor.

1992 yılında inşa edilen mevcut okul binası, bugün 51 görevli personel ve 414 öğrencisiyle birinci sınıftan dokuzuncu sınıfa kadar Türk dilinde eğitim veriyor. TİKA ve Plasnitsa Belediyesi işbirliğinde yürütülen çalışmalarla bölgede resmi dil olan Türkçe'nin ve bu kapsamda verilen Türkçe eğitimlerin yaygınlaştırılmasına katkı sağlanacağı düşünülüyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Makedonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title