Haberler

Tika Tır'ı Şahinbeylilere Gösterilerini Sundu

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı’na bağlı olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Müstakil Sahne Sanatları ve Eğitim Derneği (MÜSSED) işbirliğinde Gönül Coğrafyası Kültür Buluşmaları kapsamında yola çıkan TİKA TIR’ı Türkiye’de sadece Şahinbeylilere gösterilerini sundu.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Müstakil Sahne Sanatları ve Eğitim Derneği (MÜSSED) işbirliğinde Gönül Coğrafyası Kültür Buluşmaları kapsamında yola çıkan TİKA TIR'ı Türkiye'de sadece Şahinbeylilere gösterilerini sundu.

Şahinbey Belediyesi Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Müstakil Sahne Sanatları ve Eğitim Derneği (MÜSSED) işbirliğinde Gönül Coğrafyası Kültür Buluşmaları kapsamında yola çıkan TİKA TIR'ını Gaziantep'e getirerek Türkiye'de sadece Şahinbeylilere sunulan bir hizmetin altına daha imza attı. Dört gün boyunca Şahinbey İlçesi'nin çeşitli yerlerinde etkinlik yapan TİKA TIR'ında sergilenen orta oyunlar, semazen gösterileri, diğer illerin kültürlerini yansıtan folklor gösterileri ve çocuk yarışmaları yapıldı. İlk etkinliğini 8 Haziran Çarşamba günü Kurbanbaba Gençlik Merkezi önünde gerçekleştiren TİKA TIR'ı daha sonra sırasıyla 9 Haziran Perşembe günü Selçuklu Gençlik Merkezi önünde, 10 Haziran Cuma günü Şehreküstü Konakları'nda, 11 Haziran Cumartesi Yeşilvadi Parkı'nda ve 12 Haziran Pazar günü Şahinbey Parkı'nda gösterilerini sundu.

VATANDAŞ MEMNUN

TİKA TIR'ında sergilenen orta oyunlar, semazen gösterileri, diğer illerin kültürlerini yansıtan folklor gösterileri ve çocuk yarışmaları ile eğlenceli saatler geçiren vatandaşlar Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ederek, "Tahmazoğlu, ilçemiz için çok güzel yatırımlar yapıyor ve yapmaya devam ediyor. Bu vesile ile getirtilen TİKA TIR'ı diğer illerimizdeki kültürleri öğrenmemizi de sağladı. Eski ramazanları aklımıza getiren Orta oyunlarının vazgeçilmezi olan ibiş ve Hacivat Karagöz oyunları, bu zamanda çocukları teknolojiden uzak tutma ve sosyal faaliyetlere yönlendirme adına yapılan çok önemli bir çalışmadır. Bu teknoloji devrinde küçük büyük demeden herkes sanal ortamlarda boş vakit geçiriyor. Gerçek olmayan şeylerin peşinde koşuyor. Ama bize eski ramazanları hatırlatan bu tür etkinlikler sosyal iletişimimizi de arttırıyor. Bu iletişimi kuvvetlendirme adına yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Belediyesi Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title