Haberler

Tika Tır'ı Gönül Coğrafyası Kültür Buluşmaları İçin Arnavutluk'ta

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Müstakil Sahne Sanatları Eğitim Derneği (MÜSSED) işbirliğinde Gönül Coğrafyası Kültür Buluşmaları kapsamında yola çıkan TİKA TIR'ı, Makedonya ve Kosova'nın ardından Arnavutluk halkıyla buluştu.

TİKA, "Gönül Coğrafyası Kültür Buluşmaları" etkinliğiyle Ramazan boyunca geleneksel sahne sanatlarını, halk oyunlarını ve Türk müziğini Balkan halklarıyla buluşturmaya devam ediyor. TİKA ve MÜSSED işbirliğinde düzenlenen etkinlik kapsamında yola çıkan TIR, Makedonya ve Kosova'dan sonra Arnavutluk'un başkenti Tiran'da ve Elbasan şehrinde halkla buluştu. Gönül Coğrafyası Kültür Buluşmaları programının Arnavutluk'taki ilk adresi Tiran'da "Piramit" binası önünde düzenlenen etkinliğe Tiranlılar yoğun ilgi gösterdi. TIR'da oluşturulan sahnede geleneksel Türk tiyatrosundan ortaoyunu, meddah, aşuk ve maşuk, hacivat-karagöz gibi oyunlar ile kukla gösterileri, halk oyunları, semazen gösterisi ve Türk Sanat Müziği örnekleri sunuldu. Birçok davetlinin katılımının yanı sıra gösteri alanının merkezi bir konumda olmasından dolayı yoldan geçen halkın da yoğun ilgisini çeken etkinlik sonrası izleyicilere Osmanlı şerbeti, Osmanlı macunu ve pamuk şeker ikram edildi.

TİKA TIR'ının ikinci adresi ise Elbasan oldu. Şehrin merkezindeki saat kulesi önünde gerçekleştirilen etkinliğe ilgi ve katılım oldukça yüksekti. Elbesan Müftülüğü ve Belediye yetkililerinin işbirliğiyle gerçekleştirilen programda kukla gösterileri ve halk oyunları ile semazen gösterisi büyük ilgiyle izlendi. Türk Sanat Müziği ve geleneksel Türk tiyatrosundan örneklerin sergilendiği program, ikramların dağıtılmasıyla sona erdi. Elbasan Belediyesi Meclis üyesi Indrit Abdiaj, Elbasan'da halkın katılabileceği çok fazla etkinlik olmadığını belirterek, Ramazan ayında böyle bir programın şehirlerinde gerçekleştirilmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Arnavutluk Makedonya Kosova Tiran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title