Haberler

Tika Projeleri Toplu Açılış Töreni

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Açılış töreninden genel detaylar- Katılımcılardan detaylar- Türkiye'nin Kudüs Başkansolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç'ın konuşması- Nablus Valisi Ekrem Racub'un konuşması- Türk bayrağı taşıyan Filistinliler Batı Şeria'nın Nablus kentindeki önemli Osmanlı eserlerinden biri olarak kabul edilen Reşadiye Okulu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edilerek hizmete sunuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Açılış töreninden genel detaylar- Katılımcılardan detaylar- Türkiye'nin Kudüs Başkansolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç'ın konuşması- Nablus Valisi Ekrem Racub'un konuşması- Türk bayrağı taşıyan Filistinliler Batı Şeria'nın Nablus kentindeki önemli Osmanlı eserlerinden biri olarak kabul edilen Reşadiye Okulu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edilerek hizmete sunuldu. TİKA tarafından farklı ülkelerde yapılan tesis ve eserler kapsamında Nablus'ta ismini Sultan 5. Mehmed Reşad'dan alan önemli Osmanlı eserlerinden biri olarak kabul edilen Reşadiye Okulu, "Ayrı coğrafyalarda aynı imza" başlığıyla ATO Congresium'da düzenlenen toplu açılış töreniyle hizmete açıldı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ankara'dan canlı bağlantı ile katıldığı Nablus'taki açılış töreninde, Türkiye'nin Kudüs Başkansolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç, Filistin Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanı Havla eş-Şakşir, Nablus Valisi Ekrem Racub ve TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz hazır bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Reşadiye Türkiye Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title