Haberler

Tika'nın Kuzey Irak'ta İnsani Yardım Faaliyetleri Devam Ediyor

Türkiye’nin kalkınma yardımı yaklaşımına hayat veren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), insan odaklı çalışmalarında din, dil ve ırk ayırt etmeden mağdur ve mazlum durumda olan insanlara kayıtsız kalmayarak yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Türkiye'nin kalkınma yardımı yaklaşımına hayat veren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), insan odaklı çalışmalarında din, dil ve ırk ayırt etmeden mağdur ve mazlum durumda olan insanlara kayıtsız kalmayarak yardım elini uzatmaya devam ediyor.

TİKA, Kuzey Irak'ta terör mağduru olan başta Türkmenler olmak üzere bölgede yardım bekleyen diğer insanları da kapsayacak şekilde muhtelif yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdı. TİKA tarafından Kerkük'ün 10 kilometre uzağında yerlerinden yurtlarından edilen ve çoğunluğunun Türkmenlerin oluşturduğu Leylan Kampı'nın ihtiyacı olan 1 adet tam teşekküllü acil yardım ambulansı temin edildi. Ambulans, elektro şok cihazı, defibrilatör, ventilatör, aspirasyon cihazı, monitörlü ekg, otoskop ve oftalmaskop seti, doğum seti, tansiyon aletleri, acil cerrahi sedyeleri, setimuhtelif sedyeler, şişme atel setleri, çok sayıda sarf malzemeler ve seyyar acil ilk yardım çantasıyla donatıldı. Kampta ayrıca pirinç, mercimek, şeker, tuz, nohut, sıvıyağ, makarna, salça, bulgurdan oluşan bin adet gıda kolisi ve 400 adet çocuk tişörtü yetkililere teslim edilerek, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Öte yandan TİKA Başkanlık Danışmanı Kamil Kolabaş ve beraberindeki TİKA heyeti, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Arshad Al-Salihi, Irak Türkmen Cephesi üyesi ve Milletvekili Aydın Maruf Selim, Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Hassan Turan ve Irak Türkmen Cephesi üyesi ve sözcü Ali Mehdi ile temaslarda bulunarak, Kerkük ve Erbil'de kurulan kamplarda yaşayan olan Türkmenlerin durumları hakkında bilgi aldılar. TİKA Başkanlık Danışmanı Kamil Kolabaş, TİKA, Kızılay ve AFAD'ın her zaman Türkmen halkının yanı sıra din, dil, ırk gözetmeksizin mağdur olan mazlumların yanında olacağını ifade etti.

Bu arada hayırsever işadamı Ahmet Turan tarafından Kurban Bayramı öncesinde 2 bin 400 adet çocuk, kadın ve erkek ayakkabısı, TİKA aracılığıyla Kerkük Leylan Kampı ve Erbil Bahirke Kampı'na dağıtıldı. Erbil Bahirke Kampı'nda yaşayan çocuklar için 400 adet de tişört dağıtıldı. Türkiye tarafından TİKA eliyle kardeş Türkmen halkının yaralarını sarmak ve tüm ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaların devam ettiği bildirildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kerkük Erbil Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title