Haberler

Tika'nın Filistin Ramallah'ta Kurduğu Oksijen Üretim Ünitesi'nden 600 Bin Hasta Faydalanıyor

2014’te Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ramallah’ta bulunan Filistin Kızılayı El Bire hastanesine kurulan Oksijen Üretim Ünitesi’nden yaklaşık 600 bin hasta faydalanıyor.

2014'te Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ramallah'ta bulunan Filistin Kızılayı El Bire hastanesine kurulan Oksijen Üretim Ünitesi'nden yaklaşık 600 bin hasta faydalanıyor.

Oksijen Üretimi Ünitesi sayesinde üretilen oksijenin yüzde 40'ı hastanenin ihtiyacını karşılarken geriye kalan yüzde 60 ise ambülans ve devlet hastanelerine ücretsiz veriliyor. Projenin hayata geçmesiyle Batı Şeria'da bulunan birçok hastane ve bu hastanelerden hizmet alan yaklaşık 600 bin kişi Oksijen Ünitesi sayesinde tedavi imkanına kavuştu.

TİKA tarafından Filistin'in sağlık altyapısının iyileştirilmesi amacıyla Filistin Kızılayı'nın talepleri doğrultusunda 2013 yılında çalışmalarına başlanan Filistin Kızılayı El-Bireh Hastanesi'ne Oksijen Üretim Sistemi Temini ve Kurulum projesi 2014 yılı Şubat ayında tamamlandı.

TİKA tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında hastanenin en önemli giderlerinden biri olan oksijen tüplerinin doldurulması masrafsız olarak gerçekleştiriliyor. Ayrıca Filistin genelinde ambulans hizmetlerinden sorumlu olan Filistin Kızılayı'na ait Batı Şeria'daki bütün ambulansların oksijen tüplerinin dolumu da bu oksijen ünitesi sayesinde gerçekleştiriliyor. Diğer yandan çevredeki hastanelerden gelen olan taleplere de oksijen ünitesi sayesinde cevap veriliyor. Filistinli yetkililer, daha önce oksijen tüplerinin doldurulması konusunda İsrail tarafına bağımlı olan Filistin'in özellikle kriz zamanlarında yaşadıkları büyük sıkıntıların bu proje sayesinde ortadan kalktığını belirttiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Batı Şeria Ramallah Filistin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title