Haberler

Tika'nın Afgan Öğretmenleri Programına Takdir

Afganistan Milli Eğitim Bakanı Asadullah Hanif Belhi, Afganistan Eğitim Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan öğretmenlere yönelik kapasite arttırma programı için Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına (TİKA) takdir belgesi takdim etti.

Afganistan Milli Eğitim Bakanı Asadullah Hanif Belhi, Afganistan Eğitim Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan öğretmenlere yönelik kapasite arttırma programı için Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına (TİKA) takdir belgesi takdim etti.

TİKA'dan edinilen bilgiye göre, Afganistan Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği halinde öğretmenlere yönelik başlatılan hizmet içi eğitim programın 14. bölümünün tamamlandığı bildirildi.

Bakan Asadullah Hanif Belhi, düzenlenen törenle katılımcılara sertifikalarını verdi.

Törende konuşan Belhi, TİKA'nın eğitim alanındaki yardımlarını takdirle karşıladıklarını belirterek, kapasite programlarının devam etmesini arzu ettiklerini dile getirdi.

Bakan Belhi, Afganistan'daki okullarda çalışan öğretmenlerin yüzde 15'inin fakültelerden, yüzde 50'sinin meslek yüksek okullarından mezun olduğunu ifade ederek, yaklaşık 16 bin öğretmenin lise mezunu bile olmadığını kaydetti.

TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin de bir yıl boyunca 14 ana ve 2 ek program olmak üzere toplam 16 programın 194 gün süren eğitiminde, bin 152 saat ders anlatıldığını bildirdi.

Özellikle matematik ve kimya derslerine katılımın yüksek olduğu programa, çoğunlukla meslek hayatında on yılı doldurmamış, 30 yaş altı öğretmenlerin dahil olduğu bilgisini veren Şahin, matematik alanında bin 1, kimyada da bin 45 öğretmene eğitim verildiğini söyledi.

Tören sonunda Belhi, TİKA'ya takdir belgesi takdim etti. Daha sonra, TİKA tarafından inşaatı tamamlanan, bin 500 kız öğrencinin eğitim imkanına kavuşacağı Kız Meslek Enstitüsü gezildi.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Şahin Afganistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title