Haberler

Tika, Moğolistan Kazaklarının Yaşadığı Bayan Ölgiy Vilayetine Süt İşletme Tesisi Kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı tarafından Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'dan bin 700 kilometre uzaklıkta Kazak asıllı vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı Bayan-Ölgiy vilayetinde kurulmuş olan süt işletme tesisine malzeme ve donanım desteği sağlandı.

TİKA, Moğolistan'da gerçekleştirdiği projelerine bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'dan bin 700 kilometre uzaklıkta Kazak asıllı vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı Bayan-ÖlgiyVilayeti'nde TİKA'nın girişimiyle kurulmuş olan süt işletme tesisine malzeme ve donanım desteği sağlandı. Bayan-Ölgiy'de düzenlenen açılış töreniyle Ölgiy Süt İşleme Tesisi hizmete girdi. Törene, Bayan-Ölgiy Valisi Darmen Huzkey, İlçe Meclis Başkanı Ongar, İl Genel Meclis Üyeleri, TİKA yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende TİKA'nın destekleriyle kurulan tesis sayesinde Ölgiy halkına sağlıklı ve güvenli süt ve süt ürünleri sunma imkanı sağlanacağı, ayrıca bölgede istihdam oluşturarak, markalaşma yolunda önemli bir adımı oluşturacağı dile getirildi.

Bayan-ÖlgiyVilayeti'nin merkezi olan Ölgiy şehrinde halka sağlıklı ve güvenli gıda temini, özellikle süt ve süt ürünlerinin sağlıklı olması başlıca sorunlarından birisi arasında yer alıyor. Bu kapsamda söz konusu sorun valilik ve kaymakamlık faaliyet programında yer almış olup, bahse konu projenin hayata geçirilmesi için ihtiyaç duyulan malzeme ve ekipmanlar TİKA tarafından temin edilerek hizmete sunuldu.

Ölgiy İlçe Kaymakamı Habay Ömirbek, törende yaptığı konuşmada, Ölgiy halkına sağlıklı ve güvenli süt ve süt ürünleri temin edilmesi amacı çerçevesinde kaymakamlık tarafından hazırlanmış olan "Süt İşletme Tesisi Kurulması Projesi"nin hayata geçirilmesi için birçok büyükelçilik ve sivil toplum örgütüne başvuruda bulunduklarını kaydetti. Söz konusu projeye sadece TİKA'dan olumlu yanıt verdiğini belirten Ölgiy İlçe Kaymakamı Ömirbek, sağlanan destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Moğolistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title