Haberler

Tika, Makedonya'da Okul Onaracak

TİKA, eğitime destek projeleri kapsamında Plasnica'da Türkçe eğitim veren ''Mustafa Kemal Atatürk'' İlköğretim Okulu'nun tadilatını yapacak.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Makedonya'daki eğitime destek faaliyetleri kapsamında, ülkenin batısındaki Plasnica'da Türkçe eğitim veren "Mustafa Kemal Atatürk" İlköğretim Okulu'nun tadilatını yapacak.

Proje ile ilgili sözleşme TİKA Üsküp Program Koordinatörlüğü ile Plasnica Belediyesi arasında imzalandı.

TİKA Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki, imza töreninde yaptığı açıklamada, eğitimin TİKA'nın en fazla önem verdiği alanlardan biri olduğunu belirterek, bu kapsamda 1992 yılında inşa edilen ve bugüne kadar hiçbir tadilattan geçmeyen Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu'nu geniş bir tadilattan geçireceklerini kaydetti.

Okulun tadilatını en kısa zamnada tamamlayıp, burada eğitim alan öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim almasını sağlayacaklarını anlatan Tiryaki, "Okulda 400'den fazla öğrencimiz öğrenim görmekte olup, 50'nin üzerinde de öğretmen ders vermektedir. Okulumuz büyük bir okul. 14 tane dersliği mevcut. Tadilatın, hem Makedonya için hem de burada eğitim gören kardeşlerimiz için faydalı olacağını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Plasnica Belediye Başkanı İsmail Yaoski de okulun bugüne kadar son derece kötü şartlarda eğitim verdiğini belirterek, Plasnicalı öğrencilerin normal şartlarda eğitim görmesine vesile olanlara teşekkür etti.

Okulun 1992 yılında belediyenin kendi imkanlarıyla inşa edildiğini hatırlatan Yaopski, "O günden bu yana hiçbir onarım çalışması yapılmadı. Daha önce sadece Norveç'in Üsküp Büyükelçiliği tarafından okul pencereleri yenilenmişti" dedi. - Üsküp

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Makedonya Teoman Üsküp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title