Haberler

Tika'dan Uluslararası Tıp Öğrenci Dernekleri Federasyonu 64. Genel Kurul Toplantısı'na Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Makedonya’nın Ohri şehrinde Uluslararası Tıp Öğrenci Dernekleri Federasyonu (IFMSA) tarafından yapılan toplantıya destek verdi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Makedonya'nın Ohri şehrinde Uluslararası Tıp Öğrenci Dernekleri Federasyonu (IFMSA) tarafından yapılan toplantıya destek verdi.

1951'de kurulan, dünya çapında tıp öğrencilerini birleştiren IFMSA, küresel sağlık alanında gelecekteki sağlık çalışanlarının fikir ve düşüncelerini temsil eden uluslararası bir kuruluş olma özelliği taşıyor.

TİKA'nın desteği ile 03-09 Ağustos 2015 tarihleri arasında, Makedonya'nın Ohri şehrinde gerçekleştirilen Uluslararası Tıp Öğrenci Dernekleri Federasyonu 64. Genel Kurul Toplantısının açılış töreni yapıldı.

Toplantıda Uluslararası Tıp Öğrenci Federasyona üye 110 ülke haricinde Türkiye başta olmak üzere, İngiltere, Brezilya, Tunus, Filistin, Lübnan, Almanya, Portekiz, İsveç, Slovakya, İspanya, İtalya, Sırbistan, Malta, Kanada, İsrail, Çile, Ekvator, Kenya, İran, Güney Kore, Moldavya, Avustralya, Azerbaycan, Çin, Güney Afrika gibi birçok ülkenin birlik başkanları, yöneticileri ve delegelerinden oluşan 1.200 kişilik uluslararası katılımcı yer aldı.

Bu yıl düzenlenen toplantıda "sağlık personelinin dünya çapındaki göçü" sorunu ele alınarak bu problemin çözüm yolları arandı. Ayrıca bir hafta devam eden toplantılarda tıp alanında gençlik politikaları, öğrenci değişim anlaşmalarının yanısıra tıp alanında çeşitli çalıştaylar düzenlendi. Toplantıda alınacak kararlar ve sonuç bildirgeleri Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletlere sunulacak.

Açılış konuşmasında Makedonya Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Düzenleme Komitesi Başkanı ile Uluslararası Tıp Öğrenci Dernekleri Federasyonu Başkanı TİKA'ya desteklerinden dolayı teşekkürlerini ilettiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Makedonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title