Haberler

Tika'dan Türk-Afgan Dostluk Parkı'na Modern Sulama Sistemi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : TİKA tarafından yaptırılan modern sulama sistemi Sulama sistemi açılışında Kur'an okunması Kabil Belediye Başkanı Muhammed Aslem Ekremi'nin konuşması TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin'in konuşması Açılış kurdelesinin kesilmesi Heyetin sulama sistemini incelemesi TİKA'dan Afganistan'a yardım TİKA, başkent Kabil'de Türkiye tarafından yapılan Türk-Afgan Dostluk Parkı'na modern sulama sistemi kurdu Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türkiye tarafından yaptırılan Türk-Afgan Dostluk Parkı'na modern sulama sistemi kurdu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

TİKA tarafından yaptırılan modern sulama sistemi

Sulama sistemi açılışında Kur'an okunması

Kabil Belediye Başkanı Muhammed Aslem Ekremi'nin konuşması

TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin'in konuşması

Açılış kurdelesinin kesilmesi

Heyetin sulama sistemini incelemesi TİKA'dan Afganistan'a yardım

TİKA, başkent Kabil'de Türkiye tarafından yapılan Türk-Afgan Dostluk Parkı'na modern sulama sistemi kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türkiye tarafından yaptırılan Türk-Afgan Dostluk Parkı'na modern sulama sistemi kurdu.

Türk-Afgan Dostluk Parkı'nda düzenlenen törene Kabil Belediye Başkanı Muhammed Aslem Ekremi, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin ve birçok davetli katıldı.

TİKA Kabil Koordinatörü Şahin yaptığı açıklamada, Türkiye tarafından başkent Kabil'in Pağman ilçesinde yapılan ve iki ülkenin dostluğunun bir simgesi olarak inşa edilen Türk-Afgan Dostluk Parkı'nda modern sulama sistemi kurduklarını söyledi. Şahin, 1 Mart 2011'de Türkiye tarafından Türk-Afgan dostluk günü nedeniyle yaptırılan parka, her yıl binin üzerinde çam ağacı diktiklerini belirtti. Şu an parkta 10 binin üzerinde ağacın olduğunu kaydeden Şahin, modern sulama sisteminin kuraklığın yaşandığı dönemler için kurulduğunu ifade etti.

Kabil Belediye Başkanı Ekremi ise Türkiye'nin geçen 14 yılda Afganistan'a değişik alanlarda önemli yardımlarda bulunduğunu dile getirerek, Afgan halkının Türkiye'nin yardımlarından memnun olduğunu bildirdi.

1 Mart 1921'de Mustafa Kemal Atatürk ve Afganistan hükümdarı Amanullah Han arasında dostluk anlaşması imzalanmıştı. Türkiye ile Afganistan arasında 1 Mart 1921 tarihinde akdedilen anlaşmanın yıldönümü, 24 Aralık 2010 tarihinde imzalanan anlaşmayla "Türk-Afgan Dostluk Günü" olarak belirlenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Şahin Afganistan Türkiye Kabil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title