Haberler

Tika'dan Tiran'daki Veteriner Kliniğine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, belediye bünyesinde faaliyet gösteren veteriner kliniğine ekipman desteğinde bulundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, belediye bünyesinde faaliyet gösteren veteriner kliniğine ekipman desteğinde bulundu.

Veteriner kliniğini ziyaret eden Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar ve TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin, ekipmanları yetkililere teslim ederek burada gönüllü olarak çalışan Türk veteriner Emre Aslan'dan kliniğin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

TİKA Tiran Koordinatörü Çetin, burada yaptığı açıklamada, kliniğin kendilerine destek talebinde bulunduğunu belirterek bu kapsamda en çok ihtiyaç duyulan tıbbi ekipman ve diğer malzemeler konusunda kendilerine destek sağladıklarını söyledi.

Tiran'da 10 bine yakın sokak köpeği olduğuna işaret eden Çetin, "Bu ciddi bir risk. Şimdiye kadar klinik açıldıktan sonra bin ila bin 500 köpeğin testleri, tedavileri yapıldı. Beş senelik bir proje ve beş sene içinde sokak köpekleri bir şekilde bu klinikten geçmiş olacak. Biz de desteklerimize devam edeceğiz." dedi.

Projenin sosyal yönü olan bir proje olduğunu kaydeden Çetin, "Farkındalık yaratmak için projeyi tercih ettik. İş birliğimiz çok iyi düzeyde bundan sonra eğitimlerle devam edecek." diye konuştu.

Çetin, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile görüşüp klinikteki veterinerlerin çalışmalarına Ankara'daki merkezle işbirliği içerisinde devam etmelerini sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Tiran Belediyesi ile Tüketiciyi Koruma Ajansı tarafından şubat ayında başlatılan projeyle Tiran'daki sokak köpekleri kısırlaştırılıyor ve aşılanıyor. Günde 15 operasyonun yapıldığı klinikte çalışmalar, belediye veterinerlerinin yanı sıra gönüllü veterinerler tarafından yürütülüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Arnavutluk Türkiye Tiran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title