Haberler

Tika'dan Romanya'ya Eğitim Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) Romanya'da inşa ettiği veya yenileyerek tüm ihtiyaçlarını karşıladığı 11 sınıf ve bir anaokul düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) Romanya'da inşa ettiği veya yenileyerek tüm ihtiyaçlarını karşıladığı 11 sınıf ve bir anaokul düzenlenen törenle hizmete açıldı.

TİKA'nın Romanya'da eğitim alanındaki faaliyetleri devam ediyor. TİKA, "Her Okula Türkçe Sınıfı Projesi' kapsamında Romanya'da 10 okula Türkçe sınıf açarken yine Ajans tarafından Köstence, Mecidiye, Castellu, Mangalya, Cobadin, Dobramir, Faurei ilçe ve köylerinde yer alan okullardaki sınıfların tüm mobilya, teknolojik donanım ve eğitim ekipmanı ihtiyacı giderildi. 10 okulu temsilen Köstence merkezinde yer alan 12 numaralı okulun Türkçe sınıfının açılışı, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Köstence'deki Ovidius Üniversitesi'nde kurulan ve miili şair Mehmet Akif Ersoy'un adı verilen sınıf da düzenlenen törenle açıldı. 40 kişilik sınıfın, bilgisayar, akıllı tahta, sıra ve sandalyeler ile kütüphane rafları TİKA tarafından sağlandı. Ayrıca yenilenen kütüphaneye 605 Türkçe eser kazandırıldı.

TİKA, yine Köstence'de yer alan Zübeyde Hanım Anaokulu'nun tüm mobilya, teknolojik ekipman ve oyuncaklarını temin ederken, okulun oyun parkını ve bahçe düzenlemesini de yaptı. Bu yardımla beraber Türkçe ve Romence olarak eğitim verilen 150 öğrenci kapasiteli okul, bölgenin en modern anaokulu oldu.

Okul ve sınıfların açılması dolayısıyla düzenlenen törene Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Köstence Başkonsolosu Ali Bozçalışkan, Romanya Azınlıklararası İlişkiler Departmanı Devlet Sekreteri Dr. Aledin Amet, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik, TİKA Romanya Koordinatörü Ahmet Daştan ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mecidiye Romanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title