Haberler

TİKA'dan Özbekistan'a Eğitim Desteği

Güncelleme:

TİKA'nın tadilat, donanım ve ekipman desteği verdiği Özbekistan Devlet Cihan Dilleri Üniversitesi Türk Dili Merkezi hizmete açıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tadilat, donanım ve ekipman desteğinde bulunulan Özbekistan Devlet Cihan Dilleri Üniversitesi Türk Dili Merkezi'nin, düzenlenen törenle hizmete açıldığı bildirildi.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Özbekistan'a resmi temaslarda bulunmak üzere çalışma ziyaretinde bulunan TİKA Başkanı Serdar Çam, Özbekistan Devlet Cihan Dilleri Üniversitesi Türk Dili Merkezi'nin açılışını yaptı.

TİKA tarafından tadilat, donanım ve ekipman desteğinde bulunulan merkezin açılışı törenine Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Namık Güner Erpul ile akademisyenler başta olmak üzere çok sayıda Özbek ve Türk yetkili katıldı.

Cihan Dilleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şuhrat Kayumov, TİKA yetkililerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, 2008'de faaliyete açılan ve her yıl 200 dolayında öğrencinin Türkçe öğrendiği merkezin TİKA tarafından yenilenerek yeni teknolojik cihazlarla donatılmasının, Özbekistan ve Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliği ilişkilerinin gelişimine büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.

"İki dost ve kardeş ülke olan Türkiye ve Özbekistan arasında kuvvetli muhabbet bağlarının bulunduğunu" vurgulayan Büyükelçi Erpul da merkezin yenilenmesini çok güzel ve anlamlı bulduğunu, bundan sonraki süreçte de Türkiye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

TİKA Başkanı Çam ise yüzyıllar boyunca dünya kültürünü içerisinde barındıran ve geleneklerin beşiği sayılan Özbekistan'a her zaman büyük bir saygı ve hürmet ile baktıklarını belirtti. Bu topraklara olan saygısının iki kat arttığını belirten Çam, tarihte Türk ve Özbek halklarının, bir yurt ve bir millet olarak yaşadığını, geleneklerin müşterek olduğunu ve tüm güzel değerlerin yeni nesillere aktarılmasında, yapılan işbirliği ve kurulan dostluk ilişkilerinin, köprü olarak hizmet edeceğini kaydetti.

Yerel halk oyunları ile karşılanan TİKA Başkanı Çam ve beraberindeki heyete, öğrenciler tarafından Türkçe şiir dinletisi sunuldu. Karşılamadan ve öğrencilerin hazırladığı gösteriden duyduğu memnuniyeti ifade eden Çam, Türkçe Merkezi'nde okuyan tüm öğrencilere hediyeler verdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Özbekistan Taşkent Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title