Haberler

Tika'dan Lübnan'daki Mardinlilere Ramazan Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), ramazan dolayısıyla Lübnan'da yaşayan 800 aileye gıda yardımında bulundu.

TİKA, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yaşayan Mardin asıllı 800 aileye ramazan ayı dolayısıyla gıda kolisi dağıttı. Mardinlilerin yaşadığı iki semtte gerçekleşen yardım dağıtımında ihtiyaç sahibi aileler gıda kolilerini teslim aldı.

TİKA Beyrut Ofisi Koordinatörü İbrahim Erbir AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lübnan'da 30 bin civarında Mardinlinin yaşadığını belirterek, ramazan ve bayram vesilesiyle kumanya yardımı yapma kararı aldıklarını söyledi.

Erbir, "Bu kapsamda Mardinlilerin yoğun olarak yaşadığı Burc Baracne bölgesinde 180 adet yardım kolisini Mardinlilerin Ravda Derneği vasıtasıyla ulaştırıyoruz. Yine Mardinlilere ait Cil Müstakbel (Gelecek Nesil) Topluluğu aracılığıyla da 620 adet gıda kolisini dağıtıyoruz." dedi.

Yardım yapılan ailelerin ekonomik zorluklar yaşadığının altını çizen Erbir, "İnşallah bu yardımlar sayesinde rahatlamış olacaklar. Bunların devamını getireceğiz. Yardımdan ziyade Mardinlilerin ekonomik olarak kalkınmaları, özellikle kadınların daha çok üretim yaparak gelir kazanabilmeleri amacıyla da önümüzdeki günlerde onlara yönelik projelerimiz olacak." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Beyrut Mardin Lübnan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title