Haberler

Tika'dan Kültürel Mirasının Korunmasına Katkı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Başkanlığı (TİKA) tarafından onarımı tamamlanan, Moğolistan Milli Müzesi Türk eserleri teşhir salonu ve idari bölümü törenle yeniden hizmete açıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Başkanlığı (TİKA) tarafından onarımı tamamlanan, Moğolistan Milli Müzesi Türk eserleri teşhir salonu ve idari bölümü törenle yeniden hizmete açıldı.

TİKA'dan yapılan açıklamada, açılış törenine Türkiye Ulanbatur Büyükelçisi Murat Karagöz, TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş, TİKA Ulanbator Program Koordinatörü Ekrem Kalan ve TİKA yetkilileri katıldı.

Açılışta konuşan Maskan, TİKA olarak Türkiye ve Moğolistan için çok değerli kültürel ve tarihi mirası gelecek nesle aktarılmasına katkı sağlayacak projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Müze yetkilileri ise TİKA Ulanbatur Program Koordinasyon Ofisi'ne teşekkür ederek, projenin Türk dönemine ait eserlerin korunmasına büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Karagöz Moğolistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title