Haberler

Tika'dan Kazakistan'a Turizm Eğitimi Desteği

Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansının (TİKA) desteğiyle Türk eğitimciler tarafından 100 Kazak uzmana, yiyecek-içecek, otelcilik ve servis hizmeti eğitimi verildi.

Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansının (TİKA) desteğiyle Türk eğitimciler tarafından 100 Kazak uzmana, yiyecek-içecek, otelcilik ve servis hizmeti eğitimi verildi.

Astana'daki Gıda ve Servis Koleji'nde iki hafta süren eğitimin sonunda katılımcılara sertifikaları törenle teslim edildi.

Törene, Kazakistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı Teknik Mesleki Eğitim Dairesi Başkanı Şolpan Kopbosınova, TİKA Astana Koordinatörü Ali İhsan Çağlar, Türkiye'nin Astana Büyükelçiliği Müsteşarı Özlem Hersan, yiyecek-içecek, otelcilik ve servis hizmeti alanlarında uzmanlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kopbosınova, eğitimin ülkedeki turizm sektörünün gelişmesine önemli katkı sağlayacağını belirterek, desteklerinden dolayı Türk uzmanlara ve TİKA'ya teşekkür etti.

TİKA Astana Koordinatörü Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin,Türkiye ve Kazakistan eğitim ve bilim bakanlıklarının işbirliğiyle gerçekleştirildiğine işaret ederek, "İki hafta süren programda Türkiye'den gelen beş eğitimci, Kazakistan'ın 14 eyaletinden gelen katılımcılarla tecrübelerini paylaştı." dedi.

Çağlar, eğitimin haziran ayında yapılacak Astana EXPO 2017 Uluslararası Fuarı'nın hizmet sektörüne destek amacı taşıdığına da dikkati çekerek, "Hedefimiz bölgelerden gelen uzmanların, tecrübelerini yıl sonuna kadar en az 20 öğrenciye aktarmaları." diye konuştu.

TİKA projeleri çerçevesinde Kazakistan'dan 54 uzmanın, mesleki ve teknik eğitimi için Türkiye'ye gönderildiğini aktaran Çağlar, Türkiye'den de 100'den fazla uzmanın tecrübe paylaşımı programlarını gerçekleştirdiğini anlatarak, "Mesleki ve teknik eğitim projelerini Kazakistan geneline yaymak için yeni projeler hazırlıyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Kazakistan Türkiye Astana Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title