Haberler

Tika'dan Kabil'deki Askeri Liseye Yardım

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Askeri lisede ders görüntüleri TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin ile röportaj Laboratuvardan görüntü TİKA'dan Kabil'deki askeri liseye yardım TİKA, Kabil'de Atatürk'ün talimatıyla kurulan askeri liseye, Türkçe sınıfı ve kimya, fizik ve biyoloji laboratuvarları kurdu KABİL (AA) – Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan'ın başkenti Kabil'de 80 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün emri ile kurulan askeri liseye Türkçe sınıfı ile fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları kurdu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Askeri lisede ders görüntüleri

TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin ile röportaj

Laboratuvardan görüntü TİKA'dan Kabil'deki askeri liseye yardım

TİKA, Kabil'de Atatürk'ün talimatıyla kurulan askeri liseye, Türkçe sınıfı ve kimya, fizik ve biyoloji laboratuvarları kurdu

KABİL (AA) – Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan'ın başkenti Kabil'de 80 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün emri ile kurulan askeri liseye Türkçe sınıfı ile fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları kurdu.

TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin yaptığı açıklamada, Kabil askeri lisesinin bin 500 öğrencisinin modern eğitim alması için fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları kurduklarını ve bugün askeri lise yetkililerine teslim ettiklerini söyledi.

Kabil askeri lisesinin 338 öğrencisinin Afganistan'da bulunan Türk askeri ve TİKA'nın ortak projesi kapsamında Türkçe dersi aldığını dile getiren Şahin, "Kabil askeri lisesi öğrencilerinin modern bir ortamda Türkçe dersi alması için güzel bir Türkçe sınıfı da kurduk: Türkçe dersi alan 338 öğrencinin sayısı gelecek aylarda inşallah daha da artacak." dedi.

Şahin, Kabil askeri lisesinde eğitim gören öğrencilerin Türkçe dilini artan oranda tercih ettiğini ve eğitimlerini Türkiye'de sürdürmek istediklerini ifade etti.

Kabil Askeri Lisesi Komutanı Hayer Muhammed Havri de, TİKA tarafından kurulan kimya, fizik ve biyoloji laboratuvarları ve Türkçe sınıfı sayesinde öğrencilerin daha modern ve iyi şartlarda eğitim alabileceklerini belirtti.

1930'lu yıllarda Mustafa Kemal Atatürk'ün emri ile kurulan Kabil askeri lisesi, Afganistan'daki iç savaşlarda harabeye dönüşmüş ve 13 yıl önce TİKA tarafından tekrar inşa edilmişti. TİKA, geçen 13 yılda Kabil askeri lisesine katkıda bulunmayı sürdürmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Süleyman Şahin Afganistan Kabil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title