Haberler

Tika'dan Hoton Türklerine Yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moğolistan'daki Hoton Türklerine tarım, ticaret ve istihdam alanlarında yardım projesi başlattı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moğolistan'daki Hoton Türklerine tarım, ticaret ve istihdam alanlarında yardım projesi başlattı.

TİKA açıklamasında, Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'a yaklaşık bin 500 kilometre mesafedeki, 4 bin 500 nüfuslu ve yüzde 94'ü Müslüman olan bölgedeki Hoton Türkleri için sera ve sebze meyve deposu kurulduğu, ekipman desteğinde bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, TİKA ve Moğolistan Tarım ve Hayvancılık Kalkınma Programı işbirliğinde başlatılan projeyle Hoton Türklerinin yetiştirdiği sebze ve meyvelerin kalitesini artırmak amacıyla sera kurulduğu ifade edildi.

Proje kapsamında serada yetiştirilen sebzelerin uzun süreli muhafazası amacıyla toprak altında 10 ton kapasiteli depo yapıldığı ve bu ürünlerin konserve haline getirilmesi için gerekli olan teknik ekipmanın temin edilerek ilçe yetkililerine verildiği kaydedildi.

Teslim törenine Hoton Türkleri yetkilileriyle TİKA Ulanbator Program Koordinatörü Ekrem Kalan, Uvs vilayeti Tarialan İlçe Kaymakamı Tsolmon Sanj, İl Meclis Başkanı Jamsran Molom katıldı.

Uvs vilayeti Tarialan İlçe Kaymakamı Sanj, TİKA'nın desteğiyle kurulan konserve üretim tesisinin bölge için öneminin altını çizerek TİKA ve Türkiye'ye teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Moğolistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title