Haberler

Tika'dan Etiyopya'da Eğitime Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Etiyopya'nın Jigjiga kentinde bir okula bilgisayar ve mobilya yardımı yaptı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Etiyopya'nın Jigjiga kentinde bir okula bilgisayar ve mobilya yardımı yaptı.

Malzemelerin teslim törenine, TİKA Etiyopya Koordinatörü İsmail Durhat, yardımcısı Fazıl Erdoğan, Ogaden Refah ve Kalkınma Derneği sorumlusu Ömer Abdullah ile yerel yetkililer ve öğrenciler katıldı.

Bu projede yer almaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Durhat, Etiyopya ve Türkiye'nin kardeş ülkeler olduğunu vurgulayarak, "Bu bir yardımlaşmadır. Bu şehri kendi şehrimiz gibi görüyor ve kendimizi evimizde hissediyoruz. Bu okulda yetişecek çocukların iyi bir geleceğe sahip olmasını istiyoruz" dedi.

Yetkililer de yardımlardan dolayı "çok mutlu" olduklarını belirterek, TİKA heyetine teşekkür etti.

Törenin ardından heyettekiler ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu yıl ilk mezunlarını verecek olan Jigjiha Community Okulu, 2011 yılında kuruldu. Okulda 515'i erkek, 283'ü kız 798 çocuk öğrenim görüyor. Bu okul açılmadan önce kız çocukların okula gönderilme oranının çok düşük olduğu ifade edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Etiyopya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title