Haberler

Tika'dan Arakanlılara Mesleki Eğitim Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) Güney Asya bölgesinde yer alan Bangladeş'e yönelik projeleri devam ediyor. Bu çerçevede, ülkenin güney doğusunda bulunan Cox's Bazar bölgesindeki eğitim merkezi faaliyetlerine başladı.

Bangladeş'te TİKA tarafından gerçekleştirilen Mesleki Eğitim Merkezi, Bilgisayar Sınıfları ve Çocuk Oyun Parkları projeleri tamamlandı. Eğitim Merkezi'ne 30 adet dikiş makinesinden oluşan bir atölye ile 11 bilgisayardan oluşan sınıf kuruldu. Ayrıca binanın tadilatı yapılarak, eğitim gören çocuklar için oyun alanı oluşturuldu. Bulunduğu bölgede yaşayan kadın, genç ve çocuklara yönelik hizmet veren eğitim merkezinde, Bangladeş'e yerleşen Arakanlılar da eğitim görüyor.

Eğiticilerin gözetiminde dikiş makinesinin kullanımı konusunda eğitim alan kadınlar, ülkenin en güçlü sektörü olan tekstil sanayinde iş bulma imkanına kavuşuyor. Tamamlanan bir diğer proje çerçevesinde inşaatı İHH tarafından yapılan ve Dakka'da bulunan Darul Aman Merdrese ve Yetimhanesine 25 bilgisayarlık bir sınıf kuruldu. Kurulan sınıftan, okulda eğitim gören 250 öğrenci ve yetimler yurdunda kalan 30 yetim istifade ediyor. Ülkenin güneyinde liman şehri Chittagong'ta bulunan Fahri Konsolosluğun hizmet binasının açılışı anısına, aynı şehirde bulunan İslamabad Kız Yetimhanesine 10, ABC Bangladeş- Türkiye Teknik Okulu'na ise 20 bilgisayarlık birer sınıf oluşturuldu.

İslamabad Kız Yetimhanesi'nde 250 yetim, ABC Bangladeş-Türkiye Teknik Okulu'nda ise 650 öğrenci eğitim görüyor. ABC Bangladeş-Türkiye Teknik Okulu, ülkenin ihtiyaç duyduğu ara eleman yetiştirilmesi açısından önem taşıyor. Bu çerçevede aynı okula daha önce de dikiş makinaları, kaynak makinesi, transfarmatör, jeneratör gibi ekipman yardımında bulunulmuş ve tefrişatı yapılmıştı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bangladeş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title