Haberler

Tika'dan Afganistan'da Eğitime Destek

MEZAR-I Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyindeki Belh vilayeti Mezar-ı Şerif Kari Fadullah Kız Lisesi'nin tadilatını yaptı.

Kari Fadullah Kız Lisesi'nde düzenlenen açılış törenine Belh Milli Eğitim Müdürü Mevlevi Abdulaziz Aziz, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Zeki Bulduk, koordinatör yardımcıları Burak Kadir Kıllıoğlu ve Kenan Yıldırım, okul müdürü, öğretmen ve öğrenci velilerinin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Aziz, Afganistan'ın Türkiye ile derin dostluk ve kardeşlik bağının olduğunu, Türkiye'nin eğitim başta olmak üzere bütün alanlarda kendilerine yardımda bulunduğunu söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine de değinen Aziz, darbeye karşı olduklarını, Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında yer aldıklarını belirtti.

Aziz, Türkiye'nin bekası için her zaman dua ettiklerini, yaşanan darbe girişiminin Türkiye'nin yükselişini durduramayacağını vurguladı.

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Bulduk da Afgan ve Türk kadınlarının yürekli olduklarını, bir ulusun yükselişinde kadınların eğitimine önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

Tören lise öğrencilerinin hazırladığı Türkçe şiirinin okunmasıyla son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Kenan Yıldırım Zeki Bulduk Afganistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title