Haberler

Tika'dan Afganistan'da Eğitime Büyük Destek

Tika'dan Afganistan'da eğitime büyük destekKabil (DHA) - Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türkiye Kalkınma ve İşbirliği Ajansı TİKA Afganistan Koordinatörlüğü ve Afganistan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçen yıl başlatılan Öğretmenlere yönelik Mesleki Geliştirme Programında 1275...

Tika'dan Afganistan'da eğitime büyük destek

Kabil (DHA) - Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türkiye Kalkınma ve İşbirliği Ajansı TİKA Afganistan Koordinatörlüğü ve Afganistan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçen yıl başlatılan Öğretmenlere yönelik Mesleki Geliştirme Programında 1275 öğretmenin eğitimi hedeflenirken, bu sayıda hedef aşılarak 2100 öğretmene ulaştı.

1 Yıl önce başlayan Öğretmenlere Yönelik Mesleki Geliştirme Programında bu güne kadar 1575 Öğretmen Sertifika aldı. Yıl sonuna kadar 2100 Öğretmen sertifika programını tamamlamış olacak.

Son donemi tamamlayan 375 öğretmen daha sertifikalarını aldı. TİKA Orta Asya ve Kafkaslar direktörü Ali Özgün Öztürk, programla Afgan Öğretmenlerin eğitimine katkı duymaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi ve özellikle Afgan kadın öğretmenlerin katılımlarının yoğun olmasının ülke geleceği açısından önemine vurgu yaptı.

Öztürk, Onlar aynı zamanda anne ve eğitimde onların vereceği hassas dokunuş Afganistan'ın geleceğinin şekillenmesinde en önemli etken olacaktır şeklinde konuştu.

TİKA AFganistan Koordinatörü Süleyman Şahin'de hedefledikleri rakamı aşmanın ve daha fazla Afgan öğretmene ulaşmış olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Programın son dönemine katılan 375 öğretmene sertifikaları teslim edildi.

Geçen yıl başlayan eğitim programında Afgan öğretmenlere kapasitelerinin arttırılması için meslek içi eğitim programı verilmesine başlanmış, Afgan Milli Eğitim Bakanlığı'nın 3000 kişilik eğitilecek öğretmen hedefinden TİKA Afganistan Koordinatörlüğünce 1275 inin eğitiminin yapılması konusunda anlaşma sağlanmıştı.

Yoğun talep üzerine sayı yükseltildi ve bu güne kadar 1734 öğretmene Türkiye'den de dönem dönem gelen öğretmenlerle meslek içi eğitim verildi. Çoğunluğu kadın 1001 matematik ve 733 Kimya öğretmeni bu eğitimi tamamlarken toplamda yıl sonuna kadar 2100 Afgan öğretmen bu eğitimi tamamlamış olacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Afganistan Türkiye Kabil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title