Haberler

Tika'dan Afgan Göçebelere Çadır Yardımı

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan'ın Nangarhar kentindeki konar göçerlere 100 çadır yardımı yaptı.

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan'ın Nangarhar kentindeki konar göçerlere 100 çadır yardımı yaptı.

TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin yaptığı açıklamada, Afgan konar göçerlerine (Köçi) TİKA tarafından 100 çadır yardımının yapıldığını, yardım olarak verilen çadırların sınıf olarak kullanılacağını söyledi.

Şahin, "Nangarhar kentinin değişik bölgelerinde yarı göçebe şeklinde yaşayan aileler, göçebelik yaparken okullarını da yanlarına taşıyabiliyor, bu çadırları taşınır sınıf olarak kullanacaklar ve gittikleri her bölgede sınıflar şeklinde kurabiliyorlar, çadırların içinde bir sınıf için gereken tüm malzemeler de var" dedi.

Afganistan Parlamentosunda konar göçerlerin Milletvekili Yusuf Sabır, TİKA tarafından konar göçerlere yapılan çadır yardımını Kabil'de teslim alarak, Türkiye'nin geçen bir yılda konar göçer halkına önemli yardımlar yaptığını söyledi.

TİKA tarafından yapılan çadır yardımının konar göçer halkı için çok önem taşıdığını ifade eden Sabır, "Konar göçer halkı eğitimin önemini biliyor, bu yardım sayesinde yüzlerce çocuğumuz açık alanların yerinde bir sınıf ortamında ders çalışma fırsatına sahip olacak, bu bizim için çok şey ifade ediyor, Türkiye'nin yardımlarından çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TİKA, daha önce de Nangarhar kentinin Celalabad şehrinde yaşayan 200 konar göçer aileye çadır yardımı yapmıştı.

Afganistan'da konar göçer olarak yaşayan yüz binlerce kişi geçimini hayvancılıkla sağlıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Nangarhar Türkiye Kabil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title