Haberler

TİKA, Afganistan'da Spor Sahası ve Çocuk Parkı Yaptı

Güncelleme:

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Afganistan'ın başkenti Kabil'in Karabağ ilçesinde spor sahası ve çocuk parkı inşa etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - TİKA'nın başkent Kabil'in Kara Bağ ilçesinde inşa ettiği spor sahası - TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin konuşması - TİKA'nın kurduğu çocuk parkı - Karabağ İlçesi Kaymakamı Abdul Sami Şerifi konuşması - Afganistan Olimpik Komitesi Başkanı Fahim Haşimi konuşması - Çocuk parkında oynayan Afgan çocuklar - Düzenlenen törene katılan yerel yetkililer TİKA Afganistan'da spor sahası ve çocuk parkı yaptı- TİKA, başkent Kabil'in Kara Bağ ilçesinde spor sahası ve çocuk parkı inşa etti Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), başkent Kabil'in Kara Bağ ilçesinde spor sahası ve çocuk parkı inşa etti.İlçede bu nedenle düzenlenen törene, TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, Afgan Milletvekili Enayetullah Babur Farahmand, Afganistan Olimpik Komitesi Başkanı Fahim Haşimi, Karabağ İlçesi Kaymakamı Abdul Sami Şerifi ve bazı Afgan yetkililer katıldı.TİKA Kabil Koordinatörü Şahin yaptığı açıklamada, Kara Bağ ilçesinin Geliller bölgesinde voleybol ve basketbol sahası yaptırdıklarını dile getirerek, ayni bölgede mahalle çocukların oyun oynaması için çocuk parkı ve yaptıklarını söyledi. Karabağ İlçesi Kaymakamı Şerifi, Türkiye'nin yardımından teşekkür ettiklerini dile getirerek, "Bu ilçede ilk kez Türkiye tarafından spor sahası inşa edildi, daha önce burada gençlerin spor yapabileceği bir spor sahası yada çocukların oyun oynayabileceği çocuk parkı yoktu" dedi. İnşa edilen spor sahasının sayesinde ilçe gençleri için spor yapma fırsatının olduğunu ifade ede Kaymakam Şerimi, ilçe çocuklarının sadece filmlerde gördüğü çocuk parkını artık gerçek bir şekilde sahip olduklarını ve bu parkta oynayabileceklerini söyledi.Şerifi, "Böyle bir çocuk parkı bizim çocuklarımızın bir hayalı idi, Türkiye bu hayalı gerçeğe dönüştürdü, siz bu parkta oynayan çocukların mutluluğunu gördünüz" diye konuştu.Afganistan Olimpik Komitesi Başkanı Haşimi ise, Kara Bağ ilçesinde Türkiye tarafından inşa edilen spor sahasının, ilçede sporun gelişmesinde önemli rol oynadığını ifade ederek, böyle spor sahaları sayesinde ülkenin sağlıklı bir topluma sahip olabileceğini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Türkiye Karabağ Kabil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title