Haberler

Tika 160 Yıllık Mecidiye Hastanesi'ni Yenileyecek

Sultan Abdülmecit’in fermanıyla 1856 yılında kurulan Romanya’nın Mecidiye kentinde bulunan Mecidiye Hastanesi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilenecek.

Sultan Abdülmecit'in fermanıyla 1856 yılında kurulan Romanya'nın Mecidiye kentinde bulunan Mecidiye Hastanesi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilenecek.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 7-8 Eylül 2016 tarihleri arasında Romanya'ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, Sultan Abdülmecit' in fermanıyla 1856 yılında kurulan Romanya'nın Mecidiye kentinde bulunan Mecidiye Hastanesinin yenileneceğini söylemişti.

TİKA, Romanya'nın Mecidiye kentinde bulunan Mecidiye Hastanesi'nin Yenilemesi Projesini üstlendi. Hastanenin yenilemesi için hukuki zemin teşkil eden Protokol, Mecidiye Belediye Başkanı Valentin Vrabie ve TİKA Bükreş Program Koordinatörü Hacı Ahmet Daştan tarafından basın mensuplarının da katıldığı törenle imzalandı. İmza Töreninde konuşan Valentin Vrabie, Hastane'nin statüsünün korunması ve Mecidiye halkına verdiği hizmet açısından projenin hayati öneme sahip olduğunu, söyleyerek TİKA' ya ve Türk yetkililere teşekkür ettiğini belirtti.

Projenin uygulanmasıyla hastanenin mevcut durumda kullanılmaz halde bulunan giriş ve poliklinik (ayakta tedavi) bölümleri yenilenerek aralarında Türk ve Tatarlar'ın da bulunduğu Mecidiye ve civar kentlerde yaşayan 150 bin Romen vatandaşına hizmet verecek. Proje tamamlandığında zemin katta bin 440 ve birinci katta bin 657 olmak üzere toplam 3 bin 97 metrekarelik alan tamamen yenilenmiş olacak.

Proje ile hastanenin son 45 yıllık tarihindeki en kapsamlı yenileme çalışması olması olacak. Hastane daha önce AB fonlarıyla yenilenmeye çalışılmış ancak başarılı olunamamıştı. 2015 yılında denetime tabi tutulan hastane olumsuz rapor almış ve statüsünün düşürülmesi gündeme gelmişti. Proje sayesinde hastanenin statüsünün korunarak Mecidiye halkına hizmet vermeye devam etmesi hedefleniyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysi Kaynak Mecidiye Romanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title