Haberler

Tigem "Konkur" At Üretmeyi Planlıyor

TİGEM "konkur" at üretmeyi planlıyor- TİGEM Genel Müdürü Bilden: - "Konkur atı ile ilgili bir çalışmamız var. Belki onun da üretimine başlayabiliriz, onun üretimine de atçılardan talep var"- "Bu yıl 250 civarında tay satışı yapmayı hedefliyoruz, 7 ihale planlıyoruz"- "Tüm büyükşehir belediyelerimize çağrıda bulunmak istiyorum.

TİGEM "konkur" at üretmeyi planlıyor- TİGEM Genel Müdürü Bilden: - "Konkur atı ile ilgili bir çalışmamız var. Belki onun da üretimine başlayabiliriz, onun üretimine de atçılardan talep var"- "Bu yıl 250 civarında tay satışı yapmayı hedefliyoruz, 7 ihale planlıyoruz"- "Tüm büyükşehir belediyelerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Hippoterapi merkezlerini kurmalarını istiyoruz. Biz çok standart bir proje oluşturduk. O projemizi bedava vermeyi taahhüt ediyorum" MERVE ÖZLEM ÇAKIR - Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden, engel atlama yarışlarında kullanılan konkur atı ile ilgili bir çalışmalarının olduğunu belirterek, "Belki onun da üretimine başlayabiliriz, onun üretimine de atçılardan talep var" dedi. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM) tay satışlarına ilişkin, AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bilden, geçen yıl 202 tay sattıklarını ve TİGEM tarihinin en yüksek satışını gerçekleştirdiklerini bildirdi. Sadece bir tayı 850 bin liraya sattıklarını ifade eden Bilden, "Bu yıl 250 civarında tay satışı yapmayı hedefliyoruz. 7 ihale planlıyoruz, 4 tanesini Karacabey'de 3'ünü de İstanbul Veliefendi'de yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.Engel atlama yarışlarında kullanılan konkur atı ile ilgili bir çalışmalarının olduğunu ifade eden Bilden, "Belki onun da üretimine başlayabiliriz, onun üretimine de atçılardan talep var. Onun için de yakın dönemde Binicilik Federasyonu Başkanı Tunç bey ile beraber yurtdışına bir seyahat planlıyoruz. Şu an fikir aşamasında" ifadesini kullandı.-Büyükşehir belediyelerine çağrıGeçen yıl pony ve midilli atlarının üretimine başladıklarını, hippoterapi merkezleri kurduklarını hatırlatan Bilden, Karacabey'de ve Sultansuyu'nda yaklaşık 2 aydır bu tesislerin çalıştığını kaydetti. Bilden, bu tesislerin sayısını artırmayı hedeflediklerinin altını çizerek, şöyle konuştu: "Ankara'da Beştepe'de 20 Aralık'ta temelini attığımız hippoterapi merkezini de nisan ayında açmayı hedefliyoruz. Hızlı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Tüm büyükşehir belediyelerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Hippoterapi merkezlerini kurmalarını istiyoruz. Biz çok standart bir proje oluşturduk. O projemizi bedava vermeyi taahhüt ediyorum. Bu teknik bir iştir, uzmanlarımız bu projeyi oluşturdular. İmkanlarımız çerçevesinde her bir merkezimize 5 pony at vermeyi düşünüyoruz. Belediyelerden talep gelirse, katkı sağlamayı planlıyoruz." .

Kaynak: AA / Ekonomi

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Karacabey Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title