Haberler

TİGEM Hasat Bayramı -

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından düzenlenen Hasat Bayramı, Mahmudiye ilçesinde kutlandı.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından düzenlenen Hasat Bayramı, Mahmudiye ilçesinde kutlandı.

İlçede kurulu Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğünde düzenlenen etkinlikte konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, son 10 yılda Türkiye'nin çok büyük ilerlemeler kaydettiğini belirterek, ulaşım, toplu konut, eğitim, sağlık ve en çok da tarım alanında büyük ilerleme gösterdiğini kaydetti.

Türkiye'nin 10 yıl önce dünyada tarım ekonomisi sıralamasında 11. sırada olduğunu ifade eden Arzu, şöyle konuştu:

"23 milyar dolar gayrı safi tarımsal hasılası vardı. Bugün Türkiye 63 milyar dolar tarımsal gayrı safi milli hasılası ile dünyanın 7. büyük tarım ekonomisi, Avrupa'nın da birinci büyük tarım ekonomisi haline gelmiştir. Avrupa'da 4'üncülükten birinciliğe geldik, İtalya'yı, İspanya'yı Fransa'yı geçtik."

Bakan Yardımcısı Arzu, Türkiye'nin önemli bir tarım merkezi olduğuna dikkati çekerek, 2023 yılında Türkiye'yi dünyada 5. büyük tarım ekonomisi haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükümetimizin vermiş olduğu destekler, üreticilerimizin çabaları ve meslek örgütlerimiz ile sivil toplum örgütlerimizin de katkılarıyla 2023 yılında Türkiye'deki tarımsal gayrı safi milli hasılayı 63 milyar dolarlardan 150 milyar dolarlara çıkarıp, Türkiye'yi dünyada 5. büyük tarım ekonomisi haline getireceğiz. 2002 yılında 4 milyar dolar ihracat yaparken, bugün 18 milyar dolar ihracat yaparak 35 milyon turisti ve 76 milyon vatandaşımızı besledikten sonra 18 milyar dolar ihracat yaparak tarım sektöründe dünyada hak ettiğimiz yeri almış bulunuyoruz."

- "Filistin'de yaşanan insanlık dramını şiddetle ve nefretle kınıyorum"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Gazze'de, dünyanın gözü önünde bir katliam işlendiğini ancak bütün dünyanın bu cinayetlere sessiz kaldığını bildirdi.

Filistin'de yaşanan insanlık dramını şiddetle ve nefretle kınadığını belirten Arzu, şunları söyledi:

"Başta sayın başbakanımız ve ülkemiz bu konu ile ilgili gerekli bütün girişimlerde bulunuyor. Ben de buradan bu lanet saldırıyı kınıyorum ve tüm dünyanın bu konuda üzerine düşeni yapması gerektiğini düşünüyorum. Filistin'de yaşanan insanlık dramını şiddetle ve nefretle kınıyorum. Önümüzde bir bayram var ve bu bayramı maalesef biz buruk kutluyoruz. İnşallah Filistin'e yapılan saldırılar durur. İslam coğrafyamızda yaşanan şiddet olayları bir an önce biter. Bizler de daha mutlu ve müreffeh bayramlar kutlarız."

Etkinliğe katılan TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden ise Hasat Bayramı'nın 64'üncüsünü düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

TİGEM olarak yatırımlarının devam edeceğini değinen Bilden, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2008-2013 yılları arasında toplam 119 milyon liralık yatırımla ekonomik ömrünü doldurmuş eski traktörler terk edilerek en son teknolojik donanımlara sahip 530 traktör satın alınmıştır. Bu yenilenme süresince toprak ekimi, ilaçlama faaliyetlerinde birim yakıt tüketimi yarı yarıya aşağı inmiştir."

Hasat töreninin ardından etkinlik, 2 bin kişiye verilen iftar yemeğiyle son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Kutbettin Arzu Mahmudiye Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title